Ikke alle har en naturlig avsperret bakgård. Eller et stort jorde som innbyr til løping og leking. En hundegård kan være den perfekte løsningen hvis du har en hund som skal være mye ute.

Hva er en hundegård?

Hundegård er et område som er avgrenset med først og fremst gjerde og netting. Det er høyt nok og tett nok til at hunden ikke kommer seg ut og ingen kommer seg inn. Noen velger også å lage tak i form av netting. En form for ly for vind og vær er også naturlig å ha i en hundegård.

Størrelsen skal være minst 3×3 meter.

En stor hundegård brukes krever som du forstår mye plass, og er sjelden en god løsning for bystrøk.

Bygge hundegård selv – er det mulig?

Absolutt. Det er fullstendig gjennomførbart hvis du er flink nok. Du må tenke ekstra godt på sikkerhet. Ingen spikere, skruer eller skjøtet og klippet netting som kan stikke hunden.

Mange har gjort det før deg. Vi anbefaler derfor at du sjekker på nett, for eksempel grupper på Facebook eller forum. Det kan være en fordel å få råd fra noen som har bygget under lignende forhold og kanskje for samme rase.

Hundegårdselementer og utstyr til byggingen finner du hos Felleskjøpet. 

Hvis du vil bygge selv må du huske gjøre det trygt. Alle skarpe hjørner og ting som kan stikke må fjernes eller dekkes til. Ferdig element er enklere, men delene til dette kan selvsagt kjøpe løst. Som for eksempel gjerdenetting. Her anbefales det å velge den som er belagt med plast. Å lage hundegård selv er absolutt mulig men vil altså kreve mye forberedelser, utstyr og kunnskap.

Helseproblemer med dårlig underlag

Hundegårder skal ikke plasseres på områder med dårlig drenering. Vann som står stille på bakken kan gi grobunn for bakterier. Hundens poter, øyne og hud er sårbar for infeksjoner fra den typen bakterier som kan oppstå på denne måten.

Hvis du ikke har god drenering bør du trolig kontakte profesjonelle for en gravejobb.

Mangel på renhold er også en potensiell kilde til sykdom. Hvis hunden går på do i hundegården, må du gjøre ordentlig rent hele tiden.

Innendørs hundegård

Innendørs hundegård er som du forstår en mye enklere hundegård. Her er det snakk om en form for nettinggjerde i seksjoner som festes sammen. Da får du en trygg liten innhegning som også kan brukes ute i hagen. Det kan være du vil holde hunden unna noe, eller holde noen unna hunden.

Se Dyrekassens utvalg av hundegårder

En slik liten hundegård pakkes enkelt ned og tar ganske lite plass under oppbevaring.

Hundefôr på nett
Hundefôr på nett
Hundefôr på nett