Hundeposer er noe vi må snakke om, samme hvor ubehagelig det måtte være for både deg og oss.

Den varme følelsen glemmer du aldri. En bæsjepose er en spesiell opplevelse for alle den første gangen. Men hva gjør du med den etterpå? Hvor skal hundeposer kastes? Finnes det miljøvennlige alternativ? Og hva med bæsjen i skogen? Spørsmålene er mange – her er våre svar.

Miljøvennlig hundepose

Biologisk nedbrytbare hundeposer er ikke perfekte, men det er en god løsning som gir gevinst for miljøet. De er et bedre valg enn de vanlige hundeposene. Hos oss er Earth Rated valget for deg som vil ha biologisk nedbrytbare poser.

Det er noen ting du bør vite om dem. De forsvinner ikke av seg selv hvis du kaster dem langs veien. For at prosessen skal fungere raskt og skikkelig, må den legges i restavfall og behandles. Over tid vil den også brytes ned i for eksempel kompostbinger, men det kan ta mye tid. Skulle posen havne i naturen ved et uhell, er den ikke like miljøfarlig som en vanlig plastpose.

Sjekk ut nedbrytbare poser fra Earth Rated

Du må ikke la ubrukte biologisk nedbrytbare poser ligge for lenge i skuffen eller lommen. Da kan det lett gå hull i dem. De mister styrken i materialet. Og tro oss – følelsen av å plutselig gripe gjennom posen og får direkte kontakt med målet……. Det vil du ikke oppleve.

Hvor kan du la bæsjen ligge?

Hvis det er helt klart tilfelle av bæsj i naturen på et sted hvor det ikke kommer til å gå eller sitte noen, er det helt klart mulig å la bæsjen ligge. Gjør en fornuftig vurdering av situasjonen, men vær litt streng. Hvis du går akkurat der er det jo mulig at andre også gjør det. I overraskende mange tilfeller vil det være riktig å fremdeles plukke opp.

Vi har også problemet med bæsj som ikke lar seg “plukke opp”. Du kjenner dem igjen – de litt mer flytende. Da anbefaler vi for eksempel å legge jord over hvis det er i naturen eller skylle det bort med vann hvis det er på et fortau. Eller utenfor en butikk eller kafe for den del. Du kjenner deg igjen i de situasjonene ja. Vi har alle vært der.

Et viktig punkt her er å huske at hundebæsj inneholder bakterier vi absolutt ikke vil ha i drikkevannet vårt. Nok en gang – gjør en vurdering ut fra forholdene.

Hvor skal hundeposer kastes?

En hundepose med innhold kastes i restavfall. Der kan den brytes ned, og hvis det er Earth Rated går det enda raskere. 

Hvis du lager din egen kompost, kan du prøve den løsningen også. Men det blir litt på eget ansvar.

Du har kanskje hørt om at noen spyler ned posene i toalettet. Ikke gjør det. Da må du ha plastposer som løses opp i vann, og disse får du ikke tak i uten videre. Vi ville uansett ikke spylt dem ned i do. Det må være en veldig amerikansk måte å gjøre det på, tenker vi.

✅ Plukk opp

✅ Kast i restavfall

De rådene fungerer i de aller fleste tilfeller. Enkelt og greit.

Hundefôr på nett
Hundefôr på nett
Hundefôr på nett