Kjøp for over 599 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Katteluker

Katteluker,  kattedører, katteluke med chip

Kjøp katteluker og kattedører på nett

Har du en nysgjerrig og aktiv utekatt som gjerne tar seg en tur ut i hage og nabolag? Så har du sikkert vurdert en katteluke slik at katten har fritt leide inn og ut. Kattedører kan i slike tilfeller være et supert valg for deg og katten din. Moderne kattedører kommer i ulike varianter med ulike sikkerhetsløsninger – i motsetning til klassiske luker uten noen form for lås, er det nå vanlig med luker med chip eller som åpnes av kattens halsbånd.

Les mer

Kattedører | Kjente merker med smarte løsninger  

I disse tider får du kjøpt katteluker som tar i bruk moderne teknologi som ikke bare er utrolig praktiske for at pus, men som også holder hjemmet ditt trygt. De kan monteres både dører og vegger, og du kan dessuten bruke lukene innendørs til å begrense hvilke rom pus har tilgang til. I hovedsak finnes det tre ulike typer luker: Katteluke med chip, luker som du bruker sammen med et elektromagnetisk halsbånd og den «klassiske» løsningen med magnet. 

Hos Dyrekassen tilbyr vi moderne dører fra kjente merker som PetSafe, Sureflap og Petmate. Disse har alle gode løsninger som dekker dine behov. Her får du energieffektive og robuste luker beregnet på kalde klima, som gir katten din friheten den trenger. Samtidig holder en slik katteluke uvedkommende ute. Mange luker kommer også med manuelle innstillinger som at døren er helt lukket eller at katten kun kan gå ut eller inn. Slik kan du tilpasse innstillingene avhengig av for eksempel jobbdagen eller om du vil begrense tilgangen på nattestid.

Katteluke med chip | For katter med ID-merking

Har du husket å ID-merke katten din? Da er en katteluke med chip et utmerket valg, og vi anbefaler at alle katter ID-merkes. Slike kattedører er nemlig beregnet på bruk sammen med RFID-chippen til katten, eventuelt en chip som medfølger luken. Katten kan så komme inn og ut med sin personlige chip, og moderne versjoner gir deg også muligheten til å sette opp flere profiler dersom du har flere katter – mens fremmede katter som ikke er registrert ikke får tilgang. Et spesielt godt valg for deg som har sansen for teknologiske løsninger. Smart, eller hva?

Elektromagnetiske luke | Når pus har halsbånd 

Som navnet tilsier er en elektromagnetisk katteluke en dør som fungerer sammen med en magnet i halsbåndet. Dette er et utmerket alternativ for aktive pusekatter uten ID-chip. Denne typen kattedører fungerer i prinsippet på samme måte som lukene med chip: Det er kun din egen katt som får tilgang, mens fremmede katter holdes ute. En forutsetning er at katten din går med et halsbånd.

Kattedører med magnet | Den klassiske løsningen

Dette er en enklere variant som hverken krever chip eller halsbånd. Luken åpnes opp ved at katten dytter opp klaffen manuelt og dermed at du ikke kan hindre at andre katter kommer seg inn. Du kan dog også her justere innstillingene slik at pus kun kan gå én vei eller at katteluken er helt stengt. Bor du i et område uten mange andre katter, slik at du ikke trenger å bekymre deg for at de får tilgang til boligen, kan du velge denne klassiske kattedøren.

Montering av kattedører

De fleste katteluker passer til dører med standard tykkelser, men sjekk hvor tykk din dør er og sammenlign med produktbeskrivelsen. Enkelte luker kommer også i ulike størrelser som passer både til hunder og katter, så en større luke kan være et supert alternativ for deg som har begge deler. Til monteringen følger du anvisningene som følger med kattedøren. Er du praktisk anlagt, er det fullt mulig å installere slike luker selv. Alternativt kan du hyre inn en håndverker til jobben. Merk at det også finnes adaptere som gjør det lettere å tilpasse katteluken, eller til montering av en katteluke i glassdør på verandaen. 

Katteluke kjøper du hos Dyrekassen

Har du funnet ut hvilken type som passer deg? Sjekk utvalget og velg kattedøren som oppfyller din katts behov. Har du en chippet katt er katteluke med chip et utmerket valg, men hvis ikke finnes det som nevnt andre gode alternativer. Du får luker tilpasset norske værforhold som gir katten masse frihet, og du har muligheten til å justere innstillingene alt ettersom. Vi spanderer attpåtil frakten når du handler for minst 499 kr. Hva venter du på?

Vis mindre
1 — 15 av 15 produkter
  • Side 1 av 1
Til toppen