Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Langline

langline hund, langline liten hund, langline valp

Kjøp langline til hund og valp på nett

Langline eller sporline er et supert valg for deg som holder på med innkallingstrening, sporing eller jakt. Også til turer der du vil gi vil gi hunden mer frihet er dette et godt valg. En langline til hund gir nemlig den perfekte balanse mellom kontroll og frihet. Langliner kan brukes både til stor og liten hund – sjekk vårt utvalg av lang- og sporliner til hund og valp her i nettbutikken.

Les mer

Fordelen med langline

Langliner brukes ofte til jakt og sporing, men også turglade hundeeiere og mosjonister med hund bruker gjerne langline fordi det gir hunden massevis av frihet til å bevege seg rundt i terrenget. Dette kan være en stor fordel når du beveger deg i kupert terreng og langs turstier, slik at hund og eier ikke går tett i tett og hunden heller har rom for å velge sin foretrukne vei selv. Siden langliner er meget lette vil hunden nesten ikke kunne merke linen, samtidig som du vet at du har kontroll på hunden hvis den skulle komme for langt unna. Å bruke langline for hund krever dog noe trening og det er fordelaktig at hunden din reagerer lydig på innkalling.

Se etter dette når du kjøper langline til Fido 

Når du skal kjøpe langline til hund eller valp på nett, har vi en liten huskeliste før du handler. For det første bør du sørge for at langlinen er lang nok – dette vil avhenge av smak og behag såvel som behov. Langliner kommer gjerne i ulike standardlengder på 5, 10 eller 15 meter. Sjekk dessuten at langlinen er utstyrt med en solid krok og har et godt grep. Du vil oppdage at flere produsenter tilbyr langliner med en anti-skli-effekt, noe som er praktisk for deg som har en aktiv hund eller har tenkt til å bevege deg i utfordrende terreng. Utover dette kan du selvsagt velge en farge som synes godt i terrenget hvis det er ønskelig. Til spesielle treningsformer som vanntrening finnes det også langliner som er laget av flytende materialer.

Kjøp langline til valp for innkallingstrening

Langline kan dessuten være et godt kjøp til innkallingstrening eller annen trening med valp. Også her får valpen masse frihet til å gå rundt og snuse et godt stykke unna deg, før du kaller på valpen. Innkalling er nemlig en helt essensiell øvelse for hund og eier, og hele poenget er at hunden din skal komme til deg når du kaller på den. Skal du begynne med innkallingstrening er langline til valp et godt kjøp for ekstra sikring og til eventuell korrigering under treningen. Smør deg med tålmodighet, ha nok godbiter på lur, jobb konsekvent med treningen og ikke glem å kose dere underveis i treningen.

Kjøp langline til liten hund

Enkelte eiere av små hunder bestiller langliner for så å finne ut at de er for tykke og tunge til små hunder. Generelt er langlinene som selges lette i vekt, men for de lengste modellene kan det bli for mye av det gode for svært små hunderaser. Skal du kjøpe langline til en liten hund, kan du velge de tynneste modellene, eventuelt flate langliner som er svært lette.

Kjøp jordskrue til festing av langline

Er du på tur i naturen, har du kanskje behov for å feste linen fast under pauser og opphold. Til dette kan du bruke en jordskrue eller forankringspinne som du enkelt vrir ned i bakken. Langlinen fester du så i skruen slik at du har kontroll på hunden. Takket være at linen festes til en bevegelig ring i skruen, vil ikke langlinen surre seg fast, men ha full beveglighet rundt skruen. Smart, ikke sant? 

Bestill alt du trenger til turen hos Dyrekassen

Her i nettbutikken tilbyr vi ikke bare langliner og sporliner, men også alt annet du måtte trenge til turen. Vi anbefaler at du har egnet sele som kroken i linen festes i. Skal du på langtur, bør du dessuten ha regndekken og sørg for at du har med nok av mat og drikke til hunden. Vi sender bestillingen din snarlig hjem til deg, og bestiller du for mer enn 499 kr, spanderer vi dessuten frakten. Det kan derfor lønne seg å fylle på med et par ekstra godbiter hvis det skorter litt på totalen!

Vis mindre
1 — 7 av 7 produkter
  • Side 1 av 1
Til toppen