Katteluke med chip | Slik kommer katten lett inn

Katteluke med chip | Slik kommer katten lett inn

Katteluke med chip er ett av tre alternativ når du vurderer å ha egen inngang for katten din. Vi skal se nærmere på katteluke med chip, magnetisk katteluke og vanlig manuell katteluke.

Katteluke med chip

Dette er en smart luke som fungerer sammen med kattens eksisterende RFID chip, eller en chip som er inkludert i pakken. Vi anbefaler at du ID-merker katten din for mange grunner. Dersom pus er chippet, vil chip-avleseren kjenne igjen katten og åpne luken.

En slik katteluke vil også ha noen manuelle innstillinger. Katten står altså ikke fritt til å gjøre hva den vil. Det viktigste er at ingen andre katter kan gå inn eller ut, siden all åpning er avhengig av din katts personlige chip. Hvis du har flere katter med chip kan disse få sin egen profil. Det er altså ikke begrenset til én katt per luke.

Sjekk ut denne katteluken med chip-avleser.

Dersom katten din ikke er chippet, kan du likevel bruke enkelte katteluker med chip-avleser. Du må da feste en chip i kattens halsbånd, som fungerer på samme måte som en mikrochip. Merk at chip til halsbånd må kjøpes utenom.

Elektromagnetisk katteluke

Denne typen katteluke fungerer med en halsbåndmagnet. En praktisk løsning for deg som ikke har chippet katten. Prinsippet er stort sett det samme som med versjonen med chip. Luken åpnes kun for den eller de kattene du ønsker, og ikke noen andre.

Magnetisk katteluke vil også ha noen innstillinger som kun inn, kun ut, helt lukket eller åpen begge veier. Disse innstillingene går igjen på stort sett alle katteluker.

Sjekk ut denne magnetiske katteluken.

Manuell katteluke

Når vi tenker katteluke kommer bilder av de enkle manuelle først opp i hodet. Se for deg tyvene i Hjemme Alene. Slik er bildet de fleste har av katteluke. Selv den enkleste løsningen – som en manuell katteluke – er mer avansert enn du tror.

De fire innstillingene som er nevnt tidligere brukes også her. Kun inn, kun ut, åpen begge veier eller helt stengt. Forskjellen her er at alle som klarer å dytte luken åpen, kan bruke den. Du har altså ingen kontroll på om andre katter sniker seg inn. Denne typen katteluke egner seg nok best for deg som ikke har mange andre katter i området.

Prøv en manuell katteluke her.

Hos Dyrekassen får du dessuten ekstra store katte- og hundeluker, for deg som har både katt og hund som du ønsker skal benytte seg av en luke.

Sjekk ut denne ekstra store luken her.

Luke med chip

✅ Liker tekniske dingser

✅ Vil ha kontroll slik at andre katter ikke slipper inn

✅ Har katt med chip

Elektromagnetisk

✅ Vil ha kontroll slik at andre katter ikke slipper inn

✅ Katten har ikke chip

❌ Vil ikke ha altfor mye tekniske dingser

Magnetisk

❌ Ikke bekymret for andre katter

❌Vil ikke bruke halsbånd

❌ Katten har ikke chip

Tyver og katteluker

Katteluker er små. Veldig små. Du må være slangemenneske eller et veldig lite barn for å komme deg inn. Sannsynligheten for at det skjer er svært liten. Med elektrokmagnetisk luke eller luke med chip, har du i realiteten en veldig god sikring mot denne minimale risikoen.

Installering av katteluke

Det medfølger instruksjoner, og en praktisk anlagt person med riktig verktøy kan klare jobben selv. Luken kan installeres på vegg, dør eller til og med glassdør ved for eksempel terrasse. Sjekk produktets beskrivelse for å finne ut hva som passer din luke.

Hvis du er usikker må du bruke håndverker.

Advertisement

FÅ DE BESTE TILBUDENE