Hundeleker er viktig for trivselen til din firbente venn. Alle handler om lek, men det ligger også mye mer bak. Hjernetrim er viktig for hundens utvikling. Lekene som hjelper på dette er utrolig godt laget. Det ligger mye vitenskap bak. Du skal heller ikke undervurdere det emosjonelle båndet som oppstår når du deler tid med hunden din. Den lærer mye om hvordan du er, og denne utviklingen av vennskapet vil påvirke hele hverdagen deres sammen.

Dette er våre kategorier for hundeleker. Det er mye enklere å forklare hva disse er enn å anbefale konkrete leker. Det skiftes ofte ut leker fra produsentene, men typen og funksjonen de har er alltid de samme.

Hjernetrim for hund

Hjernetrim med skjulte godbiter som belønning er viktigere enn du aner. En smart hund er en lykkelig hund. Den kan gjøre mer og klarer mer. For eksempel å finne godbiter eller tørrfôr gjemt i en smart hjernetrimleke.

Se alle våre leker for hjernetrim

Du får disse lekene i både plast og stoff. De enkleste å bruke og løse er de som er laget i stoff. De mer avanserte lekene i plast er fantastisk bra laget. Med fire nivå av vanskelighetsgrad kan du starte treningen med noe enkelt, og bygge det opp til ganske avanserte leker når hunden utvikler seg. Nivå 1 er det letteste, og vi fokuserer på nivå 1-3 med lekene vi selger. Les mer om hjernetrim i denne artikkelen.

KONG Classic

Denne leken er utrolig populær. Med sin lett gjenkjennelige form har KONG Classic utviklet seg til å bli en egen form for leketype. Den kommer i mange forskjellige størrelser, og du må passe på at du velger riktig for din hund. Ikke for liten og ikke for stor. KONG har retningslinjer på dette, så det går helt fint.

KONG Classic fylles med KONGs egen snaddermiks eller hundens favorittgodbiter. Noen tar også leverpostei i, men vær klar over at altfor mye leverpostei ikke er bra. Det er mye fett og salt i det. Når Classic er fylt er den klar for leking. Godbitene vil falle ut litt etter litt når hunden herjer med den.

KONG lager andre leker med samme fasong. Disse er ikke hule slik Classic er.

Ball

Alle har en ball. Den enkle leken med kasting av tennisball, fotball og andre mer eller mindre runde gjenstander har stort sett alle vokst opp med. Og det er trolig det første du tenker på når du skal nevne hvordan man leker med hund.

Men en ball er ikke bare en ball. Som hundeleke får du dem i materialer som ikke er farlige, de tåler mye og de har ofte positiv effekt på hundens tannhelse. Noen kommer med lyd. Det skal ikke mer til enn et par pip, så er hunden din klar for å leke.

Draleker – vær aktiv med hunden din

Du knytter bånd med hunden når du leker med den. Vær aktiv sammen. Opplev ting. Bli litt svett. Hunder svetter forresten gjennom potene og tungen, så følg med på pusting og pesing så vet du om intensiteten er passe. Muligheten er stor for at du blir utslitt først.

Draleker er som alle andre hundeleker – solid bygget for jobben de skal gjøre. Og de inneholder ikke farlige stoffer som hunden kan svelge når den tygger på leken. Noen er laget som fargerike tau. Gjerne med en knute på. Andre har solide håndtak og noe å sette tennene i på andre enden. Draleken skal være morsom og interessant. 

Kasteleker

Er kasteleker den ultimate hundeleken for aktive hunder? Det er nesten så man ser det for seg i sakte film – den atletiske hunden (og eventuelt atletiske eieren) i perfekt lek med solide kasteleker. De må nemlig tåle litt. De skal være utformet for å fly bra, men også tall harde fall og hundens bitt. En vanlig tennisball fungerer helt fint, men det finnes veldig kule leker som gir litt ekstra inspirasjon til å hente den. Og det er bedre å bite i, samtidig som de lever lengre enn en tennisball.

Hvis du har en hund som ikke liker å løpe så veldig langt, prøv kasteleker allikevel. Bare ikke bruk all kraft. Gjør det lystbetont. Et avbrekk med lek og trim. For det er jo trim også, både for eier og hund. Kasteleker skiller seg fra baller – som jo brukes på samme måte – ved at de er mer fargerike og har fantastifulle utforminger.

Frisbee

Frisbee er også en kasteleke, men i utgangspunktet for den litt mer hyperaktive og trente hunden. Noen elsker jo å hoppe opp og gripe den med tennene. Det krever litt trening, men prøv det ut.

Sendebrett som det heter på norsk, er laget mer solide når de er ment for hundebruk. En vanlig frisbee i plast kan gå lettere i stykker. Og ikke minst – den kan inneholde stoffer du ikke vil at hunden din eller andre skal spise.

Tyggeleker til hund

Vi kan kalle dem spesialiserte tyggeleker. For hunder kan jo tygge på alt, og alt kan være en leke for dem. Men disse tyggelekene – de er spesielt gode. Og det er ikke noe vi tuller med. De er laget av materialer som ikke skader hunden, selvsagt både med tanke på når de tygger og hva de svelger. Å få i seg noe som setter seg fast i halsen er farlig. Det skjer hvis det tygges på ting som ikke skal tygges på. Og ikke minst kan farlige stoff som svelges føre til sykdom.

Skikkelige tyggeleker har også en veldig grei ekstra effekt. De renser tennene. Både utforming og materiale påvirker dette. Du kan pusse hundens tenner, men det er en vrien jobb. Med skikkelige tyggeleker får du hjelp. Tennene renses uten at hunden skjønner det. Sammen med tørrfôr rer tyggeleker en viktig ingrediens i hundens tannpleie.

Hundeleker - Tyggeleke

Kosedyr til hund

Alle har et favorittkosedyr når de vokser opp. Mange hunder også, for nå snakket vi først om mennesker. Hunder kan bli veldig knyttet til sine. De kan huske navn også. Der har du en fin øvelse for hjernetrim – lær hunden å huske navn på forskjellige kosedyr, og hente den rette når du sier navnet.

Sjekk ut alle våre kosedyr og bamser

Kosedyr for hund har ofte en pipedings på innsiden. Denne lager litt lyd og gjør leken mer interessant. De er også utformet som tegneserieversjoner av dyrene de skal forestille. Altså fantasifulle med kule former og fine farger. Alt for å stimulere kjæledyret 

Hundeleker - Kosedyr

Leker til valp

De små luringene kan virkelig bite fra seg. Lekene får gjennomgå, og det kan være lurt å sjekke produktene merket “Valp” eller “Puppy”. Vi har samlet dem på denne siden, så blir det litt enklere for deg.

Leker til valp handler altså mye om holdbarhet og styrke. De kjenner ikke helt grensene sine, og må lære dette. Du må også tenke på størrelse, da altfor store leker ikke er gøy for dem og veldig små leker kan være farlige.

Baller kan hjelpe valper til å justere tannstillingen. Det brukes også som hjelpemiddel til valper som har tegn til overbitt eller underbitt for å prøve å få tennene og kjeven til å vokse riktig

Hundefôr på nett
Hundefôr på nett
Hundefôr på nett