5 tips for sunn og skinnende pels

5 tips for sunn og skinnende pels

En sunn hund viser det med skinnende pels. Det får hunden din med blant annet godt stell og riktig kosthold.

En økt med børsting er også en fin måte å knytte bånd. Ikke fysiske hundebånd, men emosjonelle bånd mellom hund og eier. Her er noen korte tips om pelspleie. Vi skal dykke dypere i punktene i senere artikler.

1.Hundefôr mot røyting

Med riktig mener vi fór med god kvalitet som inneholder det hunden trenger av næring med tanke på alder og aktivitet. En balansert diett, som gjerne kan inneholde for eksempel Omega 3. Denne oljen har evnen til å forhindre røyting, tørr hud og flass.

Som du vet er protein – altså kjøtt – viktig for hunder. Hundefôr skal ha det som hovedingrediens. Pelsen består også av protein, og rundt 1/3 av proteinet hunden får i seg gjennom fôret går med til å opprettholde den fine pelsen. Rimelig fôr uten nok kjøtt kan føre til at pelsen og huden ikke holder seg fin og sunn.

Egg – nærmere bestemt eggeplommer – inneholder fett og vitaminer som gir skinnende pels. Mange fórprodusenter bruker egg for både smak og næring.

En snarvei til god smak og sunn, skinnende pels er Brilliant Lakseolje. Et favorittprodukt hos våre kunder.

2.Trening

God helse kommer fra aktivitet. Gjør det til en liten treningstur for både hund og eier. Med god helse kommer nemlig friskere pels.

Hvis du har litt turproblemer kan du sjekke disse rådene. Eller kanskje vurdere å kjøpe en sele.

3.Børsting. Og mer børsting.

Hunder med kort pels kan børstes kanskje en gang i uken. Det er ikke like viktig som med langhårete hunder. Der snakker vi om daglig børsting.

Korthåret hund – kanskje en gang i uken.

Hunder som røyter mye – minst en gang i uken.

Langhåret rase – to ganger i uken, eller oftere.

Husk at det finnes en børste beregnet for hver type pels og oppgave.

Med jevnlig børsting unngår du floker og får jobbet med pelsens naturlige oljer. Den fordeles rundt på hunden og i pelsen. Se på det som en liten pelsmassasje.

4. Vær forsiktig med badingen

Pelsen har ikke godt av for mange bad eller runder i dusjen. Hvis hunden er skitten skal du selvsagt vaske den, men de store og grundige omgangene med såpe og shampo må du ta ganske sjelden.

En hund som lukter dårlig skal selvsagt bades.

Hvis du bader og skrubber hunden for ofte, mister den olje og fuktighet fra pelsen. Og hva er ofte? Det anbefales faktisk så sjelden som hver tredje måned. Og bruk shampo for hunder. Den er skånsom som pels og hud. Shampo og såpe laget for mennesker kan gi irritert hud hos hunder.

Les også: Pelspleie for 4 typer pels

5.Prøv olje

Litt ekstra olje kan være praktisk. Ikke i maten altså, men rett på pelsen. Det er perfekt for tørr hud. Forsiktig massasje med bare små mengder gjør at hund og pels blir sunn og skinnende.

Du kan bruke kokos- eller olivenolje. Kokosolje har en kjempestor fordel – det kan hjelpe mot flått. Nå er ikke effekten bevist, men mange opplever at flåttproblemet mer eller mindre forsvinner.

Advertisement

FÅ DE BESTE TILBUDENE