Hvordan klippe klør på hund

Du skal klippe den “døde” delen av kloen. På en hund med hvite klør kan du se den følsomme nervedelen på innsiden. Da er det lett å se hvor du skal klippe. På en hund med sorte klør skal du klippe lite og ofte for å ha kontroll. Her er det vanskeligere å se hvor grensen går.

✂️  Hvis du klipper lite og ofte kan du klippe rett over.

✂️  Hvis du skal trimme litt lengre klør, må du klippe skrått og jobbe deg rundt på alle sider. Du må også klippe mindre enn du tror, siden blodårer og nerver vokser seg lengre når en klo blir veldig lang.

✅  Vær to sammen

✅  Begynn med de mindre følsomme bakbena

✅  Bruk godbiter

✅  Ikke gi opp, vær tålmodig

✅  Start tidlig med opplæring og gode rutiner

Hvor ofte skal man klippe klør på hund?

En gang i uken er et fint mål å ha. Da kan du ta litt hver gang, og slipper de store oppgavene som kanskje er mer ubehagelige.

Vi har alt utstyret du trenger.

Hver 7-14 dag er innenfor, litt avhengig av hunden og aktivitetsnivået.

Slipes klør ned naturlig?

Ja – det slites og slipes litt på klørne på en hund som går og løper mye på hardt underlag. For en veldig aktiv og litt stor hund kan dette være godt nok for vedlikehold, men du skal allikevel følge med og klippe hvis nødvendig.

Små hunder som er mindre aktive får ikke nok naturlig sliping av klør.

Hvorfor klippe klør

Lange klør kan knekke. Dette er svært smertefullt og kan gi helseproblemer over lang tid. De kan også vokse inn i poten når de blir lang nok. Også dette gir store smerter og krever mye behandling.

I de verste tilfellene kan hundens gange og positur også påvirkes da den står og går på en unaturlig måte. Dette er skadelig for muskler og sener, og kan gi store plager som må korrigeres med trening over tid.

Hvordan få hunden til å være rolig

Å gjøre trimming av klør til en positiv opplevelse fra starten er viktig. Hvis det oppleves som tvang med ubehag og kanskje til og med smerter, forstår vi alle at det ikke er noe hunden har lyst til å gjøre. Når hunden vrir seg og nekter å være rolig, må du være ekstra tålmodig. Jobb med å finne positive måter å gjøre det på.

Klippingen er presisjonsarbeid, og du trenger en hund som sitter eller ligger rolig. Det er ikke verd å ta sjanser, og vi anbefaler heller mange pauser og kanskje en klo av gangen framfor å holde fast over tid.

Riktig utstyr for klipping av klør

En god og skarp klotang eller klosaks er helt nødvendig for et godt resultat. Bare de aller største hundene trenger en stor saks eller tang. For de aller fleste raser passer det med en liten.

Du skal hele tiden passe på at den er skarp. Bladene kan skjerpes, eller du må kjøpe ny klosaks eller klotang når den er utslitt. Dersom den er sløv vil du slite med å jobbe raskt og presist, og hunden kan oppleve mer ubehag.

Klippstopp er greit å ha i tilfelle det skulle skje et uhell. Det er enkelt og trygt å bruke, og fungerer raskt. Blodstopp er i prinsippet samme typen produkt, men med annet navn.

Alternativ til klipping

Det er mulig å slipe klørne. Det finnes egne maskiner for dette, og med litt trening kan du gjøre en effektiv og god jobb. Sjekk ut vårt utvalg produkter for klosliping.

Hundefôr på nett
Hundefôr på nett
Hundefôr på nett