Slik blir du kvitt brukt kattesand

Slik blir du kvitt brukt kattesand

Å kaste kattesand er kanskje ikke så rett fram som du trodde. Dette må du gjøre når katten har brukt sanden slik den skal.

Kattesand er restavfall

Kattesand skal for all del ikke i matavfallet. Den er definitivt restavfall. Det oppfordres også til å pakke den inn i plastposer før den kastes.

På anlegg som gjør om matavfall til biogass, kompost og våtgjødsel kan kattesand være skadelig for utstyret. Du tenker sikkert at det bare er små mengder så da går det bra, men hvis alle som kaster kattesand tenker likt blir det mye til sammen.

Ikke skyll ned i toalettet

Kattesand er laget av en type leire som klumper seg. Den trekker til seg fuktighet, og det er derfor den passer så godt som kattesand. Å skylle den ned i toalettet er en veldig dårlig ide for avløpet i huset ditt. Vi sier ikke at den kommer til å suge opp alt vannet, men den kan bli liggende igjen i rørene og over tid trekke til seg enda mer av det andre du trekker ned.

Les også: Husk dette når du kjøper kattesand.

Skulle kattesanden og avfallet den inneholder klare å komme seg helt til sjøen, utgjør den faktisk en helserisiko for dyrelivet. I USA er det gjort forsøk som viser at bakterier fra katteavføring kan være dødelig for blant andre sjøotere. Vi vet nok om ulempene ved å skylle kattesand ned i toalettet, til å si at dette må du aldri gjøre.

Rengjøring av kattedo

Du skal fjerne avføring med en gang du ser det. Ingen overvåker katten eller er tilgjengelig umiddelbart hele døgnet, men ha det som enkel regel at du sjekker ofte og fjerner med en gang. Hvis du er på jobb og katten er alene hjemme, er sjekk av kattedoen noe av det første du gjør når kommer hjem. Det som skal kastes legges som tidligere nevnt i en pose.

Les også: 5 nyttige måter å bruke kattesand.

Selve kattedoen må også rengjøres fullstendig med jevne mellomrom. Kattesand som rengjøres varer en stund, men ukentlig skifte av all sanden er anbefalt. Bruk varmt vann og mild såpe. En kattedo som er mye brukt over lang tid kan få litt hakk og riper. Lukt og skitt kan feste seg lettere i disse. Det krever litt mer rengjøring, og du må vurdere om det er best å kjøpe ny kattedo.

Hvorfor er det viktig med renhold?

Katter har svært ømfintlig luktesans. Du kan sikkert forestille deg hvordan det skulle vært å bruke et skittent toalett når nesen din plukker opp alle luktene fra tidligere ærend. For at katten skal bruke en kattedo må den derfor holdes ren og innbydende. Da slipper du også at den går på do andre steder i huset.

Hvis katten ikke finner et bra sted å gå på do, vil den holde seg. Akkurat som for mennesker er dette ikke bra. Katter kan få urinveisinfeksjon av å holde seg. Plassér kattetoalettet et litt rolig sted med bra luftforhold. Det skal ikke stå der katten spiser, i travle områder med mye støy eller på steder hvor det er lite sirkulasjon i luften.

Advertisement

FÅ DE BESTE TILBUDENE