Vi i Dyrekassen har alt til hund og kan mye om hund. Kanskje noen av disse punktene er nye for deg. Vi lærte i hvert fall litt da vi sjekket.

1.Hunden din er på nivå med en 2-åring

De forstår omtrent like mange tegn og ord. Trolig rundt 250. Du kan altså si at de snakker samme språk. Hvis hunder hadde vært på nivå med en 14-åring, hadde vi forstått hvorfor det ikke er mulig å trene dem til å vaske opp, rydde rommet eller sette på plass skoene sine.

2.Katter og hunder drikker på samme måte

En av dem er rolig og ordentlig. Den andre søler så mye som mulig. Men de bruker utrolig nok tungen på helt samme måte når de drikker. Kanskje hunder stresser litt mer?

3.Hunder har svettekjertler på potene

Mellom putene på potene finner du hundens svettekjertler. Nå skjønner du hvorfor de liker å bare stå ute i vannet på en varm dag. Pusting og pesing med tungen ute er hundens måte å kjøle seg ned på. Hunder kan puste og pese ti ganger mer enn normalt, uten at det er anstrengende for dem. Du kan altså ta det litt rolig – hunden din er varmere enn del egentlig vil være, men det er måten den kontrollerer det på. Hjelp allikevel med avkjøling.

4.Hunder har tidssans

Før vi sier noe mer – vi antar at dette varierer veldig fra hund til hund. Det er i hvert fall vår erfaring. På samme måte som at noen mennesker alltid kommer for sent til ting, mangler også noen hunder tidssans. Det er gjort forsøk som viser at hunder reagerer forskjellig etter hvor lenge du har vært borte.

5.Hunder drømmer

Når potetene beveger seg og hunden har litt rykninger, er det ganske sikkert fordi den drømmer. Vi deler sovemønster. Altså oppfører kroppen og hodet seg veldig likt når vi sover.

6.Hunder har svært godt nattsyn

En membran i øyet gjør at hunder ser som om de hadde nattbriller på. Den heter tapetum lucidum, og du finner den også i andre dyr. Når du er ute på tur med hunden sent på kvelden, kan du altså la den gå først i mørket og sjekke veien.

7.Hunder har høy temperatur

Normal temperatur for en hund er 38.3 til 39.1 grader. Da hadde du lagt rett ut og ringt jobben for lenge siden.

8.Øyelokk

Hunder har tre øyelokk. Litt rart å tenke på? Ett av dem sørger for at øyet ikke blir tørt.

9.Våt snute

For å kunne plukke opp lukt bedre, skiller nesen ut litt slim. Dette slimet absorberer lukt. Når hunden slikker seg på nesen, gjør den det ofte for å sjekke hva den har luktet. Nei – mennesker kan ikke gjøre dette.

10.Fargesyn

Hunder ser ikke bare svart-hvitt, men de har heller ikke like godt fargesyn som mennesker. Vi tror de ser blått, grønn-gult, gult og gråfarger.

11.Markering

Når hunder sparker i jorden etter å ha gått på do, er det for å markere området enda mer. De bruker kjertlene under potene til dette.

12.Rekordantall

USA er verdens hundenasjon. 75.8 millioner hunder har de der borte. Ikke fortell hundene at de er så mange. Da prøver de å ta over verden.

13.Presidentaktig

Mer enn halvparten av USAs presidenter hadde hund. Obamas portugisiske vannhund er kanskje mest kjent.

14.Beskyttelse

Halsbånd med nagler på ble brukt i antikken i Hellas. Eierne gjorde det for å beskytte hunden sin mot ulver.

Hundefôr på nett
Hundefôr på nett
Hundefôr på nett