Bilbur-guide | Vi hjelper deg å finne det perfekte hundeburet til bil

Bilbur-guide | Vi hjelper deg å finne det perfekte hundeburet til bil

Har du prøvd å navigere deg i det enorme landskapet av bilbur, og endt opp med å bli svett i pannen og frustrert av alle alternativene og variantene som finnes? Fortvil ikke, vi guider deg på riktig vei til å finne det perfekte buret på 1-2-3!

En usikret hund regnes som en løs gjenstand på kjøretur som det er påbudt å feste. En hund på rundt 20 kilo vil faktisk utgjøre en kraft på 500 kilo dersom du kolliderer i 50 kilometer i timen. Så da kan du kanskje forestille deg hvor viktig det er at hunden sitter fastspent. Selv om det finnes mange metoder for å sikre hunden som per definisjon er lovlig, vil vi alltid anbefale å investere i et kollisjonstestet bilbur. Slik vil både hunden din og din egen sikkerhet ivaretas.

Det er mange faktorer som spiller inn på hvilket bur som er best for deg. Blant annet vil størrelsen på bilen din og hvilken hund som skal bruke buret, spille inn i utvelgelsesprosessen. Les videre for å få en oversikt over de mest populære burene til bil og bli klokere på hva som er riktig for deg.

Et kollisjonssikret bilbur er ofte en investering som koster litt, men til gjengjeld vil det være holdbart nok til at du (forhåpentligvis) slipper å kjøpe nytt. Dersom du blir utsatt for en kollisjon med buret, vil du derimot være nødt til å erstatte buret.

Siden det er et kostbart kjøp er det viktig at man kjøper riktig størrelse til både bil og hund. Vi har tidligere skrevet en guide på hvordan du best mulig måler hunden din før du skal kjøpe et bur. Denne anbefaler vi deg å lese i forkant av kjøp!

Bur fra MIMsafe

MIMsafe er et svensk merke som spesialiserer seg på kollisjonssikre bur.  I mer enn 30 år har merket utviklet funksjonelt design som har gitt oss trygge produkter til bil.

Alle bilburene fra MIMsafe er SPCT kollisjonstestet av Sveriges Tekniska Forskningsinstitutt. Ved en kollisjon vil bilburet komprimeres på en kontrollert måte som fungerer med kjøretøyets deformasjonssone og sikkerhetsfunksjoner. Dette beskytter både kjæledyret og passasjerene.

MIMsafe har laget sin egen guide på hvordan man velger riktig bur til din bilmodell slik at du kan være sikker på at buret passer i bagasjerommet før du får ditt nye bur levert hjem på døren fra Dyrekassen.

MIMSAFE VARIOCAGE ENKELTBUR ORIGINAL

Et originalt Variocage fra MIMsafe slår sjelden feil. Dette enkeltburet kommer i seks ulike størrelser som gjør at du nesten er garantert å finne et som passer deg! Buret er plasseffektivt og gir deg rom for å pakke med annet reisegods i bagasjerommet.

Herkules hundebur - Pro 2

MIMsafe Variocage Enkeltbur Compact

Variocage Enkeltbur Compact har alle de gode egenskapene som det originale Variocage. Forskjellen er at Compact-varianten er laget for biler som har en høy bagasjeromskant. Ved at døren på buret er forhøyet med 23 centimeter, vil du kunne åpne og lukke buret enkelt mens det står i bilen.

Herkules hundebur - Pro 3

MIMsafe Variocage enkeltbur minimax

Et Variocage MiniMax er perfekt for deg med en mindre hund som du ønsker å ha i bagasjerommet. Dette buret tar mindre plass, men er like sikkert som sine større slektninger.

MIMsafe Variocage dobbeltbur

Et dobbeltbur er perfekt for deg som har to hunder – eller en ekstra stor hund som krever mer plass. Buret har en skillevegg på midten som gjør at du kan distansere to hunder fra hverandre. Denne veggen kan lett tas vekk om du ønsker å ha et ekstra stort enkeltbur.

4Pets Pro 4

MIMsafe care2 bilsetebur

Har du en liten bil med begrenset bagasjeromsplass? Ingen problem! MIMsafe Care2 er et krasjsikkert bilsetebur som passer for hunder opp til 9 kilo. Buret festes enkelt i baksetet eller forsetet ved siden av sjåføren og beskytter både hund og fører dersom det utenkelige skulle skje.

4Pets Pro 22

MIMSAFE Multicage

Dersom du har mange hunder kan det være utfordrende å få kabalen til å gå opp. Med MIMsafe Multicage vil du kunne koble på flere bur sammen, slik at du kan mikse og matche etter dine behov. Multicage kommer både i en enkel og en dobbel variant.

Bilbur fra Trixie

Med et bilbur fra Trixie kan du være sikker på at hunden din og deg selv er i trygge hender. Burene er krasjtestet og er laget av lett aluminium.

Trixie enkelt bilbur

Dette bilburet fra Trixie er laget av Aluminium. Buret er kollisjonssikkert og trygt og utformet på en måte som gir god plassutnytting i bilen. Et sikkert valg dersom du er usikker på hvilket bur du skal gå for. Buret kommer i seks ulike størrelser, så det skal være godt gjort å ikke finne en størrelse som passer.

Trixie dobbelt bilbur

Et dobbelt bilbur fra Trixie passer perfekt for deg som har to hunder. Med de samme kvalitetene som Trixie sitt enkeltbur, vil du være sikker på at hundene dine er tryggest mulig. Buret har en vegg i midten som skiller dyrene fra hverandre. 

Kollisjonssikkert hundebur – et trygt valg

Viktigheten av sikring i bilen er umulig å overvurdere. Tiden hvor det var greit å ha hunden løs i baksetet er forbi, rett og slett fordi vi nå vet bedre. Vi skal fremdeles være aktive med våre firbente venner. Reise på tur. Oppleve noe sammen. Men vi skal gjøre det trygt for alle i bilen ved å bruke kunnskapen vi nå har om hvordan vi sikrer firbente i tilfelle uhellet er ute.

Ta en kikk på alt ekstrautstyr vi har til bilbur. Lasterampe, klosser som hever buret over gulvnivå, festestropper og kollisjonspute er blant de veldig nyttige tingene du kan legge til for å gjøre opplevelsen bedre for både deg og hunden din.

Advertisement

FÅ DE BESTE TILBUDENE