Hundebur i stoff kan være praktisk i mange situasjoner. Det er viktig å vite litt om fordelene og ulempene. Først da kan du finne ut om dette er en løsning for deg og din hund.

Fordeler med hundebur i stoff

Det er enkelt i bruk. Monteringen er stort sett alltid veldig grunnleggende og smart. Det samme med demonteringen. Med stoffbur får du også lav vekt. Siden mange velger dette som ekstrabur til reise, er vekt en viktig fordel. Et solid bur med stødig stålramme for store hunder vil selvsagt være tyngre enn de mindre burene for små hunder.

Stoffbur er smarte å ha i hjemmet. Da er det greit å kunne pakke det bort når det må ryddes litt, eller hunden i en periode ikke vil bruke det. Med sammenleggbar ramme og stoffduk som enkelt fjernes, kommer du til å bruke lite tid på dette.

Prisen ligger ofte på et hyggelig nivå. Det er jo noe å tenke på når du vurderer forskjellige typer bur. Men du får stoffbur i alle prisklasser – også veldig dyre og detaljrike.

Se utvalget vårt av hundebur i stoff og transportbur

Materialet er ofte lystett. Det gjør stoffbur til et koseligere og tryggere sted enn for eksempel et i stål.

Vil du bære med deg stoffburet? Noen av dem kommer med håndtak på toppen. Praktisk hvis du har en liten hund.

Vasking er viktig

Du har kanskje lyst til å vaske buret av og til. Da må du sjekke produktbeskrivelsen og se om for eksempel innerputen/polstringen i bunn tåler vaskemaskin. Selve stoffet på buret er vanligvis laget av veldig solid materiale som tåler enormt mye skrubbing og vasking. Det er altså innsiden og eventuelle puter du skal sjekke ekstra godt på forhånd.

Hundebur i stoff – bruksområder

 

✅ Ferietur

✅ Utstillinger

✅ Midlertidig bruk hjemme

✅ Når du trenger mørkere soveplass

✅ Trygg soveplass

❌ Ikke som bilbur

❌ Ikke i veldig varmt vær

Hundebur i stoff - praktisk og bærbar fra Maelson

Ulemper

Den første er åpenbar – det er laget i stoff. Hvis du har en hund som tygger ting i fillebiter, vil vi nok anbefale å velge en annen type bur. Trening for å få hunden til å slutte med bitingen ville også vært en anbefaling, men før det skjer bør du kanskje ikke ofre et fint stoffbur.

I høy temperatur blir stoffburet veldig tett og varmt. De fleste har helt grei sirkulasjon ved at du kan åpne sidene slik at det bare er netting igjen, men du må holde et øye med situasjonen. Ikke la hunden ligge der hvis du er usikker. Prøv deg fram med plassering og lufting,

Valg av størrelse

Vi kan ikke sette opp en fasit på hunderase og burstørrelse. Du må sjekke produktet du er interessert i. Se hva produsenten skriver. Og du må måle hunden din, noe vi har skrevet om i denne artikkelen. Den artikkelen handler om bilbur, men ta utgangspunkt i samme mål.

Til slutt må vi understreke at stoffbur ikke er godkjent som sikring av kjæledyr i bil.

 

Hundefôr på nett
Hundefôr på nett
Hundefôr på nett