Sammenleggbart hundebur – fordelene

Den åpenbare fordelen er at et sammenleggbart hundebur tar lite plass når det lagres. Når det ikke er i bruk. Noen vil nok bruke denne typen bur med gitter som et fast tilholdssted for hunden, men det er også et typisk valg for midlertidige situasjoner. Som reise. Eller når du har gjester hjemme som er redd for hunden.

Enkelte hunder liker også tryggheten ved å ha beskyttelse rundt seg. Det får de med et solid bur, og disse er virkelig god på holdbarhet. Et stoffbur sliter mot ivrige hunder med skarpe tenner. Hvis biting og spising av tøy er et problem med din hund, er denne typen sammenleggbart bur et bedre valg.

Se alle våre hundebur

Enkelt renhold

Disse burene kommer oftest med en bunn i plast og topp i stål. Det betyr svært enkel vasking. Her har du ingen materialer som trekker til seg skitt og fuktighet. Hvis du velger å bruke en pute i buret, blir det selvsagt litt annerledes. Da må du sjekke anvisninger for vask av denne.

Bruksområder

✅ Utstillinger

✅ Ferietur, for eksempel på hotell hvor hund er tillatt

✅ Trygg plass i hjemmet

❌ Kan ikke brukes som bilbur

❌ Trenger ekstra puter for å være komfortabelt

Ulemper

De kan bli litt kalde og ikke spesielt komfortable. Det trengs en pute eller to på innsiden for å myke opp følelsen. Det finnes puter som er tilpasset bruk i sammenleggbare bur. Hvis du skal bruke det over lengre tid eller er bekymret for at hunden ikke er komfortabel nok – da kan du investere i slike puter.

Valg av størrelse

Vi har en egen artikkel om hvordan du velger riktig størrelse hundebur, og det starter med å måle hunden din. På denne typen sammenleggbart bur er det ikke like nøye. Men det skal være nok plass. Nok til at hunden har det godt. Er komfortabel. Den skal kunne bevege seg, sove i en uanstrengt stilling og oppføre seg slik en hund skal. Når det kommer til soving kan du sjekke artikkelen om å velge seng. Det er viktig at du vet hvordan hunden din sover – om den strekker seg så lang den er, eller krøller seg sammen.

Montering

Følg selvsagt bruksanvisningen. Det er ikke alltid like gøy å lese den, men dette handler om kjæledyret ditt og da må du være sikker på at alt er gjort riktig. Med et sammenleggbart bur er det viktig at du vet hvordan det låses i posisjon. At det ikke plutselig faller sammen.

Slike bur kommer flatpakket. Akkurat så flat som du kan få det hvis du skal oppbevare det i boden, og det er veldig praktisk. Sidene er ofte festet til bunnen, og du må bare vippe alt på plass. Og som sagt – sjekke hvordan alt låses trygt og solid sammen slik at hunden er trygg.

Sammenleggbart hundebur i bil

Dette er ikke et bilbur. Så enkelt er det. Et sammenleggbart bur faller sammen og gir ingen beskyttelse i et sammenstøt. Om mulig vil det faktisk kunne gjøre situasjonen verre. Bruk kun kollisjonstestet bur i bil.