Slik velger du hundeseng – tre gode tips

Slik velger du hundeseng – tre gode tips

Slik velger du riktig hundeseng kan oppsummeres med disse tre punktene;

1.Spionér på hunden din når den sover for å sjekke hvilken stilling den foretrekker.

2.Velg kvalitet. Og kvalitet henger oftest sammen med pris.

3.Kjøp noe som er fint nok til å ha fremme i huset.

Men vi håper selvsagt at du leser videre for å lære litt mer om temaet.

Hundens behov for seng

Hvordan sover hunden din? Ikke om den drømmer eller bjeffer i søvne, men sovestilling. Posisjon. Hvis den sover stående bør du sjekke om den egentlig er en hest.

Noen hunder krøller seg sammen i en liten klump. Da trenger de lite plass, og vil faktisk føle seg ukomfortabel i en store, åpen seng. En slik hund trenger en seng med liten størrelse, kanskje litt høye kanter hvor den føler seg beskyttet.

Andre hunder strekker seg så lang de er. Her kan en helt åpen seng være løsningen. Hunden vil føle seg innesperret og anstrengt i en liten seng når den egentlig vil strekke potene i alle retninger. Slike senger kalles ofte tepper fordi de nesten er det. Noen er ganske tynne, mens andre er godt polstret.

Å spørre seg om hunden skal ha seng i det hele tatt er ikke noe poeng. Det er nemlig helt sikkert at alle trenger de. Hunden skal ha sin egen soveplass for å tilfredsstille instinktet fra naturen. Møblene dine som soveplass er ingen god eller langsiktig løsning.

Holdbarhet på hundeseng

I dette ligger materialvalg. Hva skal hundesengen være laget av? Pris og kvalitet henger sammen. En billig seng har dårligere sømmer. Det oppstår lettere hull i skjøtene på grunn av dette, og det påvirker helt klart sengens holdbarhet.

Stoffet er også bedre på dyrere senger. Det takler skarpe klør og skitne hunder bedre siden det ofte er tykkere og mer slitesterkt. En god hundeseng kan vaskes. Enkelte kan kreve håndvask på deler av sengen, mens trekk og puter ofte kan gå i maskinen. Skitten og våt hund setter lukt i stoffet, og vasking blir derfor viktig. Billig kvalitet tåler ikke vasking like godt, og vil slites ut raskere. Her er det til slutt du som kjenner hunden din best og vet om den drar inn mye skitt og mister mye pels. Men ikke undervurder dette. Vasking er viktig fordi soveplassen skal være så komfortabel og tiltrekkende som mulig for å lokke til seg pelsvennen på fire ben.

Se alle våre hundesenger og tepper.

Ordentlig sterkt materiale på undersiden kan forlenge livet for hundesengen. Tynt stoff slites sterkere, mens noe skikkelig antiskli med tykk kvalitet varer. Hvis du har en hund som herjer litt med sengen, er det noe du skal vurdere.

Vi har i andre artikler snakket om at én sengeplass kan være for lite. At hunden bør ha en rolig plass og en som er sammen med familien. Dette rådet vil også påvirke holdbarheten til en hundeseng. Hvis slitasjen fordeles på 2-3 senger, vil de naturligvis vare lengre.

Hvordan finne riktig størrelse på hundesengen

For å finne korrekt størrelse på hundesengen, må du måle dyret ditt når den ligger i en naturlig stilling. Mål fra snutespissen til haleroten. Legg deretter til 30 centimeter.

Slik velger du hundeseng med riktig stil

Hunden vil ligge i sengen også når den er med menneskefamilien og da må du ha lyst til å ha sengen som del av huset. Det lages utrolig mye fint nå. En hundeseng er ikke lengre bare en hundeseng. Designet følger trender og mote. Hunden din bryr seg trolig lite eller ingenting om fargene på sengen sin, men så lenge du følger rådene i de to andre punktene blir den fornøyd.

Les også: Hvorfor trenger hunder hundeseng?

Vårt råd er altså å kjøpe noe du syns er fint nok, uten å gå på kompromiss med de to andre punktene våre. Det er tross alt hunden som skal bruke sengen – eller sengene.

Hvis vi skal komme med et stiltips må det være å velge en tidløs seng. Blått, svart eller brunt fungerer alltid. Om den skal være fluffy, myk og stor eller liten og slank er opp til hunden – les punktet om behov. Et minimalistisk hjem trenger en annen type seng enn shabby chic, men vi kan betrygge dere med at det finnes senger for alle.

 

Advertisement

FÅ DE BESTE TILBUDENE