Hundedekken kan være en god idé til vinteren. Det brukes stort sett på to måter:

  • For aktive hunder når de er i ro og kan fryse.
  • For hunder som trenger beskyttelse mot regn og kulde.

Du må finne ut hva din hunds rase har behov for av beskyttelse. Fryser den lett? Er det en rase som faktisk klarer seg helt fint i veldig lav temperatur? Husk også at selv de mest hardføre raser kan trenge en hjelpende hånd. Ta med aktivitetsnivå og værforhold i vurderingen.

Hundedekken til vinter – varmedekken

Dekken til vinteren kan være vannavstøtende, men de er som navnet sier først og fremst laget for å gi varme. I kaldt og tørt vær er dette perfekt. Typiske materialvalg er fleece på innsiden og et solid materiale som har litt vindtetthet på utsiden.

Fleece varmer utrolig godt og puster meget bra. Ikke undervurder pusteevne, da et dekken som er altfor tett kan være ubehagelig for hunden. Det er viktig at den klarer å regulere temperaturen. Hvis hunden spiser mye snø når den går med dekken, kan du anta at den er for varm.

Sjekk ut alle våre hundedekken i nettbutikken.

Et vinterdekken kan være perfekt å ta med på skitur. Når du stopper opp, må hunden også hvile. Da trenger den hjelp til å holde varmen, og en enkel løsning er å ta på den dekken. Ta av dekkenet når dere beveger dere igjen slik at hunden ikke blir for varm.

Gamle hunder og syke hunder trenger gjerne oftere et varmedekken enn unge og friske hunder. Følg med på hundens oppførsel når dere er ute i kaldt vær og bruk ved behov. 

Varmedekken kommer oftest med refleksdetaljer som gir økt synlighet og trygghet.

Hundedekken vinter – vanntett regndekken

Det finnes et stort utvalg av vanntette dekken til hund. Noen av variantene ser ut som regnjakker og er perfekt store deler av året her i Norge. Dette passer fint til hunder med mye pels som tar tid å tørke, eller hunder som trenger et ekstra lag med beskyttelse mot elementene. Regndekkenet kommer både i varianter som legges over ryggen, og i varianter med bein.

Også regndekken kommer ofte med refleksdetaljer. Siden regn ofte forbindes med dårlig sikt for bilister, er det viktig å bruke alle muligheter for å gjøre seg synlig.

Se alle våre regndekken her.

Størrelse på hundedekken

Hvis dekkenet skal være på under aktivitet må passformen og størrelsen ikke hindre hundens naturlige bevegelser. Ta gode mål av hunden din og husk på at vi gir deg god rettledning til å velge størrelse via størrelsesguiden på nettsiden vår eller kundeservice. 

Dekken som brukes når en hund hviler, skal være store nok til å holde pelsen luftig under. Disse skal ikke være helt tettsittende.

Husk hund som går løs bør i utgangspunktet ikke bruke dekken. Faren er stor for at den skal henge seg fast i for eksempel busker og trær. Men du kan vurdere et jaktdekken til dette. Disse har økt synlighet med oransje/gult, og er laget med tanke på ferdsel i naturen også på egenhånd.

Refleksvest for hund

En refleksvest for hund ligner mye på et dekken. En svært viktig forskjell er at refleksvesten ikke beskytter mot vind, regn og kulde slik som et vanlig hundedekken gjør. Den er kun ment for sikkerhetshensyn.

Hvis ditt varme- eller regndekken ikke har gode reflekser, kan det være lurt å bruke refleksvest utenpå dette. Her er en oversikt over refleksvester du kan kjøpe hos oss i Dyrekassen.

Jaktdekken

Det finnes altså egne dekken som brukes på jakt. I denne situasjonen er dekkenets jobb først og fremst synlighet og beskyttelse mot grener og busker. Når hunden løper fritt, er det som nevnt tidligere viktig at den ikke kan henge seg fast i noe. Et jaktdekken beskytter hunden mot terrenget, og finnes gjerne også med lomme for GPS-sporer.