Hundedekken brukes stort sett på to måter;

  • For aktive hunder når de er i ro og kan fryse.
  • For hunder som trenger beskyttelse mot regn og kulde hele tiden.

Du må finne ut hva din hunds rase har behov for av beskyttelse. Fryser den lett? Er det en rase som faktisk klarer seg helt fint i veldig lav temperatur?  Husk også at selv de mest hardføre raser kan trenge en hjelpende hånd. Ta med aktivitetsnivå og værforhold i vurderingen.

Hundedekken vinter – varmedekken

Dekken av denne typen kan være vannavstøtende, men de er som navnet sier først og fremst laget for å gi varme. I kaldt og tørt vær er dette perfekt. Typiske materialvalg er fleece på innsiden og et solid materiale som har litt vindtetthet på utsiden.

Fleece varmer utrolig godt og puster meget bra. Ikke undervurder pusteevne, da et dekken som er altfor tett kan være ubehagelig for hunden. Den må klare å regulere temperaturen. Hvis hunden spiser mye snø når den går med dekken, kan du anta at den er for varm.

Sjekk ut alle våre hundekken i nettbutikken.

Bruksområde kan for eksempel være på skitur. Når du stopper opp må hunden også hvile. Da trenger den hjelp til å holde varmen, og en enkel løsning er å ta på den dekken. Når dere er i bevegelse kan den gå uten.

Gamle hunder og syke hunder er selvsagt åpenbare kandidater for et varmedekken. 

Varmedekken kommer oftest med refleksdetaljer som gir økt synlighet og trygghet.

Hundedekken vinter – vanntett regndekken

Med vanntetthet er disse perfekt store deler av året her i Norge. 

Også regndekken kommer ofte med refleksdetaljer. Siden regn ofte forbindes med dårlig sikt for bilister, er det viktig å bruke alle muligheter for å gjøre seg synlig.

Se våre hundebandanaer for ekstra beskyttelse her

Størrelse på hundedekken

Hvis dekkenet skal være på under aktivitet må passformen og størrelsen ikke hindre hundens naturlige bevegelser. Dette skal ikke være et problem, og du får god rettledning til å velge størrelse. 

Dekken som brukes når en hund hviler, skal være store nok til å holde pelsen luftig under. Disse skal ikke være helt tettsittende.

En hund som går løs bør ikke bruke dekken. Faren er stor for at den skal henge seg fast i for eksempel busker og trær. Vurder et jaktdekken til dette. Disse har økt synlighet med oransje/gult, og er laget med tanke på ferdsel i naturen også på egenhånd.

Refleksvest for hund

Dette kan man nesten regne som et dekken. En svært viktig forskjell er at refleksvesten ikke beskytter mot vind, regn og kulde. Den er kun ment for sikkerhetshensyn.

Hvis ditt varme- eller regndekken ikke har gode reflekser, kan det være lurt å bruke refleksvest utenpå dette.

Jaktdekken

Bruksområdet sier seg selv – jakt. I denne situasjonen er dekkenets jobb først og fremst synlighet og beskyttelse mot grener og busker. Når hunden løper fritt, er det som nevnt tidligere viktig at den ikke kan henge seg fast i noe.