Dette må du vite om hundesenger

Dette må du vite om hundesenger

Ja – hunder trenger en god seng. De slenger seg nedpå over alt for å ta en hvil, men et fast sted å sove i en god hundeseng er viktig. Vi skal ikke gjøre dette temaet altfor vanskelig, men det er noen tips du bør ta med deg på veien. 

Hvorfor trenger hunder seng?

Type seng, sovemåte og størrelse kan påvirke søvnkvaliteten. De har de samme behovene som oss. Når det er litt trekk liker de å varme seg. Harde gulv er ikke bra for dem. De liker å kose seg. En hundekropp trenger avslapping på samme måte som oss. Å ha et fast tilholdssted skal heller ikke undervurderes. Vi kjøper hus for å få en fast plass i livet. Hunder bør få en fast plass i boligen din for å føle seg hjemme. Føle seg trygg.

Visste du at hunder sover så mye som 12 timer hver dag?

Med så mye søvn sier det seg selv at et kaldt gulv med fliser ikke er et sted man ligger og drømmer seg bort.

Hvilken type hundeseng?

Hvordan sover hunden din? Spioner litt på den. Strekker den seg ofte ut så lang den er? Eller ligger den bare sammenkrøllet og koser seg i et hjørne? Hvis hunden strekker seg i Supermann-stil, trenger du enten veldig stor hundeseng med vegger eller en flat seng. For mange kan det være perfekt med to senger. Én med koselige, myke vegger og én flat for langstrakt hvile.

Du skal selvsagt også kjøpe seng etter hundens størrelse. En liten hund vil ikke like seg spesielt godt i en enorm seng. Mål gjerne hunden mens den sover. Hvis den ikke er utvokst legger du til ekstra lengde.

Hunder skal få ligge i fred når de sover i sengen

Plassering

Gi gjerne hunden to valg. Én hundeseng i en rolig, lun og varm del av huset. Et sted hvor den kan slappe fullstendig av og puste ut. Den andre soveplassen kan være et sted hvor den føler seg som en del av en livlig familie selv om den ligger og slapper av.

Hvis du har to soveplasser, kan du også variere typen seng. En vanlig hundeseng og kanskje den andre som åpen seng eller et hundeteppe.

Vask av hundeseng

De fleste hundesenger i forskjellige typer stoff kan vaskes. Noen av dem for hånd, andre i maskin. Det kan være store forskjeller på hvor mye disse typene stoff tåler. Har du en hund som behandler sengen litt voldsomt, velger du et solid stoff som varer lenge. Sjekk produktbeskrivelsene våre for mer informasjon om dette.

Få eksklusive tilbud, nyheter og inspirasjon rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag!

Advertisement