Hvordan velge riktig hundefôr

Hvordan velge riktig hundefôr

Føler du at det er vanskelig å velge blant de uendelig mange alternativene innen hundefôr? I denne artikkelen lærer du mer om å finne riktig tørrfôr, og hvorfor våtfôr ikke skal være basis i kostholdet.

Du vet hvor viktig det er for hundens helse å ha et godt kosthold. Dette er vi klar over, og har derfor utfyllende informasjon om produkter i nettbutikken. Med noen enkle tips og retningslinjer, forstår du hva du skal se etter for å velge riktig fôr.

Tørrfôr eller våtfôr

Tørrfôr er fiberrikt og inneholder veldig konsentrerte mengder av næringsstoffer hunden din trenger. Det gir også sunnere og renere tenner gjennom tygging. Tørrfôr er enkelt og greit den typen du skal velge.

Våtfôr smaker godt og inneholder en del væske. Du kan blande inn litt våtfôr i tørrfôret, men det er ikke anbefalt alene. Se på det som belønning, ikke eget kosthold.

Riktig fôr for små og store hunder

Når du velger hundefôr må du kjenne innholdet. Godt fôr er merket med hvilken type dyrekjøtt du finner i det. Det er nemlig viktig at maten inneholder animalske produkter. Grønnsaker er ikke en dum ting heller. De bidrar med mineraler og vitaminer, men protein er det første du skal se etter på innholdslisten.

Rase er ikke viktig å tenke på når du velger fór. Bruk andre ting som størrelse på hunden og aktivitetsnivå.

Med små hunder mener man opp til 10 kilo. De legger fort på seg, og har lett for å bli overvektig. For å unngå dette bør du dele opp måltidene, ha en jevn fordeling utover dagen og passe godt på mengden du serverer. Små hunder lever ofte lenge, og helsen i de første årene har stor effekt på hvor lykkelig og sprek din lille hund er når den blir gammel. Siden små hunder har større sjanse for å få tannsykdommer, er det viktig at disse også går på tørrfôr.

Visste du at andelen små hunder i Norge nærmer seg 50%?

Store hunder trenger enkelt og greit nok mat, uten å legge på seg for mye. Du kan med fordel veie hunden din for å ha oversikt over dette. Svært aktive hunder må ha hundefôr med nok næring. Hvis du kjøper kvalitetsfôr, passer på vekten og hundens generelle helse er dette enkelt.

Få eksklusive tilbud, nyheter og inspirasjon rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag!

Når hunden din blir gammel kan den akkurat som oss få leddproblemer. Vi har flere typer fôr du bør vurdere hvis dette er aktuelt for deg og din hund.

 

Hundefôr og sykdommer

Våre produkter merkes med spesifikke punkt relatert til hundens helse. Det kan være fordøyelsesproblemer eller at pelsen ikke er så skinnende og blank som den skal. Dette kan du påvirke selv ved å velge et hundefôr med riktige egenskaper. 

For spesielle sykdommer, tilstander eller allergier har vi veterinærfôr.

Veterinærfôr bruker du i samråd med veterinær.

Hvordan vet du at du har valgt riktig fôr?

En glad og fornøyd hund spiser opp maten sin. Gjerne litt raskt også. Se på det som om du får favorittmåltidet ditt, eller at du er på besøk hos svigermor og får hennes “berømte” laks med appelsinsaus. Den går nok litt tregt ned, og du stopper på veien hjem for å kjøpe en hamburger.

Skinnende, blank pels er et godt tegn på at du har en frisk og rask hund som har riktig kosthold.

Hvis du bytter hundefôr må det skje gradvis.

Hundefôr på nett

Når du kjøper hundefôr på nett får du eksperthjelp med på kjøpet. Her trenger du ikke å vente på at noen i butikken er ledig for å gi deg råd. All informasjon er sjekket av oss og lett tilgjengelig for deg.

Å dra med sekker på 15-20 kilo hjem på bussen eller sykkelen din er kanskje noe du ikke gleder deg til. Med levering hjem på døren er dette historie.

Advertisement

FÅ DE BESTE TILBUDENE