Omega 3 og hundefôr

Bruk av Omega 3 i hundefôr er veldig vanlig. Når vi ser listen med fordeler er det lett å forstå hvorfor. Det skal være helt klart at det fremdeles gjenstår mye forskning før man vet helt sikkert hvordan Omega 3 påvirker kroppen. Både hos hunder og mennesker.

Omega 3 er et viktig ledd i kjeden av næringsstoffer. Det hjelper mot blant annet;

Hudsykdommer
Allergi
Nyreproblemer
Leddgikt
Hjertesykdom
Hjerteproblemer er ikke spesielt utbredt hos hunder. Derfor setter vi det nederst på listen, men vi vil ha det med.

Fettsyrer og Omega 3

Mennesker kan gjøre om olje fra planter til Omega 3. Disse fettsyrene heter ALA. Fra sjødyr får vi DHA og EPA, som er de virkelig viktige fettsyrene. Det er DHA og EPA du vil ha når det er snakk om hundefôr. Hunden klarer nemlig ikke å bruke ALA fettsyre på samme måte som vi mennesker gjør.

På grunn av denne manglende evnen hos hunder – og katter – til omdanne ALA til DHA og EPA, må de få de to sistnevnte gjennom fôret sitt.

DHA er utrolig viktig for hundens utvikling av hjerne, synsfunksjoner og immunsystem.

Det nesten helnorske fôret fra Appetitt inneholder krill. En fantastisk flott kilde til Omega 3. Appetitt har som du ser også kattemat.

Kilder til Omega 3

Alle kjenner til laks som super kilde til Omega 3. Makrell, sardiner, sild og ansjos er fisk som også gjør nytten. Felles for dem alle er at de er fete fisker.

Det finnes også et tredje alternativ – krill. Denne sjøorganismen er stappfull av Omega 3. Du tenker kanskje at bare hval spiser krill, men med Appetitt får hunden din også supersunn næring med krill og andre kvalitetsråvarer.

Lakseolje for hunder

Dette er et flott produkt som mange har fått opp øynene for. Lakseoljen tilføres maten, og hunden får da i seg godt med Omega 3. At stort sett alle hunder elsker det er ren bonus. Det hjelper på appetitten og på kresne hunder som ikke liker tørrfôret sitt.

Vi anbefaler på det varmeste Brilliant Lakseolje. Den tilfører Omega 3, og vekker appetitten hos hunder som er kresne eller bare ikke spiser nok.

For mye Omega 3

Det er ingen farlige følger ved å bruke Omega 3 i normale doser. Ekstremt store mengder kan gi fordøyelsesproblemer og andre bivirkninger, men det er viktig å understreke at det ikke vil skje gjennom fôr. Det må i tilfelle skje gjennom direkte inntak av Omega 3.