Kattemynte – mirakel på boks

Kattemynte – drømmemiddelet for alle med katt i huset. Kattemynte kalles også catnip (det engelske navnet), og begrepene brukes ofte litt om hverandre. Men hva er det egentlig? Og kan katter få for mye av det? Her har du svarene.

Hva er kattemynte laget av?

Kattemynte er en flerårig urt. Den tilhører leppeblomstfamilien, og stammer fra Mellomeuropa og Asia. I denne urten finner du en liten prosentandel eteriske oljer. Fra dette framstilles det produkter som selges i dyrebutikker. Du får det oftest tørket i en boks eller som spray på flaske, eller tilsatt i ulike former for leker.

Liker alle katter kattemynte?

Omtrent 50-60 % av alle katter liker det. Det er med andre ord ikke alle katter som påvirkes av kattemynte. Reaksjonen er helt uavhengig om man har en hannkatt eller hunkatt, om den er kastrert eller ikke. Du må rett og slett teste kattemynte på din katt for å finne ut hvordan den reagerer.

Liker kattunger kattemynte?

Hvis du prøver kattemynte på kattungen din og den ikke reagerer – slapp helt av. Det er normalt. Katten din er verken ekstra lat eller immun mot det. De utvikler nemlig oppførselen over tid. Det er helt greit å innføre små doser av og til når katten er liten. Og hvis den aldri liker det – se punktet over.

Kan katter få overdose?

Nei, det kan de ikke. De kan bli litt avhengig ved konstant eksponering, men det er ikke skadelig. Katten vil også avvise det når den blir lei. Når den har fått for mye, tar den en naturlig pause. Når effekten av kattemynten begynner å gå ut, blir den naturlig sliten og rolig.

Se alle våre produkter med kattemynte

Hvor lenge varer effekten?

Katten din får 5-15 minutter med herlig nytelse. Det er en deilig liten periode borte fra kattestresset i hverdagen.

Hvordan gir jeg katten kattemynte?

Hos oss kan du kjøpe det som spray eller tørket. Du kan drysse det på gulvet, eller spraye det på leker, klorestativ eller kattedo. Områder du ønsker den skal oppsøke kan få et dryss med tørket kattemynte eller litt spray. Vi har også et stort utvalg av leker med kattemynte som du kan se her.

Hvordan oppfører katter seg når de blir påvirket?

De fleste reagerer forskjellig, men dette er et knippe ulike reaksjoner som kan dukke opp (ikke nødvendigvis alle samtidig!):

  • Gnir seg på hodet og kroppen.
  • Sleiker.
  • Sniffer.
  • Tygger.
  • Rister på hodet.
  • Ruller rundt.

Fungerer det på mennesker?

Det har faktisk blitt brukt mot en rekke forskjellige lidelser opp gjennom historien. I dag bruker vi det ikke, men tidligere kunne du få det som sovemiddel, muskelavslappende og beroligende middel. Vi anbefaler ikke at du bruker våre produkter med kattemynte på deg selv.

Fungerer det på andre kattedyr?

Alle kattedyr reagerer på kattemynte. Også løver! Det er noe å tenke på til neste safari eller overnatting på savannen 🙂