Kattemynte – mirakel på boks

Kattemynte – drømmemiddelet for alle med katt i huset. Det kalles også catnip, og dette er altså samme produkter. Men hva er det egentlig? Og kan katter få for mye av det? Her har du svarene.

Hva er kattemynte laget av?

Kattemynte er en flerårig urt. Den tilhører leppefamilien, og stammer fra Mellom-Europa og Asia. I denne urten finner du en liten prosentandel eteriske oljer. Fra dette framstilles det produkter som selges i dyrebutikker. Du får det oftest tørket i en boks eller som spray på flaske.

Liker alle katter kattemynte?

Omtrent 50-60% liker det. Kanskje litt høyere, men på ingen måte alle. Hanner, hunner og kastrerte reagerer ikke forskjellig. Det er helt uavhengig av dette.

Liker kattunger kattemynte?

Hvis du prøver kattemynte på kattungen din og den ikke reagerer – slapp helt av. Det er normalt. Katten din er verken ekstra lat eller immun mot det. De utvikler oppførselen over tid. Det er helt greit å innføre små doser av og til når katten er liten. Og hvis den aldri liker det – se punktet over.

Kan katter få overdose?

Det skjer ikke. De kan bli litt avhengig ved konstant eksponering, men det er ikke skadelig. Katten vil også avvise det når den blir lei. Når den har fått for mye, tar den en naturlig pause.

Se alle våre produkter med kattemynte

Hvor lenge varer effekten?

Katten din får 5-10 minutter med herlig nytelse. En liten periode borte fra kattestresset i hverdagen.

Hvordan gir jeg katten kattemynte?

Som spray eller tørket. Du kan drysse det på gulvet. Det kan sprayes på leker, klorestativ eller kattedo. Områder du ønsker den skal oppsøke kan få et dryss med tørket eller litt spray.

Hvordan oppfører katter seg når de blir påvirket?

Noen av disse kan oppstå, men ikke nødvendigvis alle.

  • Gnir seg på hodet og kroppen.
  • Sleiker.
  • Sniffer.
  • Tygger.
  • Rister på hodet.
  • Ruller rundt.

Fungerer det på mennesker?

Det har faktisk blitt brukt mot en rekke forskjellige lidelser opp gjennom historien. I dag bruker vi det ikke, men tidligere kunne du få det som sovemiddel, muskelavslappende og beroligende middel.

Fungerer det på andre kattedyr?

Alle kattedyr reagerer på kattemynte. Også løver! Ta det med på neste safari eller overnatting på savannen.