Katter og høyde

Katter trenger høyde. De lever i en helt annen verden enn hunder, som liker seg best liggende på bakken eller vandrende på alle fire. Kattens behov for høyt utkikkspunkt er noe du som eier må ta høyde for – bokstavelig talt.

Katter i naturen

Høyde gir fordeler som tilfredsstiller de naturlige instinktene til katten. I naturen ville en katt levd mye i trærne. Der er den trygg mot farene som lurer under. På en savanne ville det vært ganske skumle dyr. Innenfor hjemmets fire vegger er det hunder og små barn som er farene for en katt.

Men katten er ikke helt uskyldig. Den jakter selv, og fra høyden har den fordelen mot byttedyr.

Hvis du har flere katter kan du oppleve at de kjemper om den høyeste plassen. Høyde er status.

Alternativ i høyden

Det er viktig at du gir katten – eller kattene dine – alternativ for å komme seg over bakkenivå. Bokhyllene, kjøkkenskapene eller kjøleskapet er selvsagt høye og fine, men det er mye bedre å ha et skikkelig klorestativ eller tre. Disse er utformet med perfekte små plattformer, hengekøyer eller puter på forskjellige nivåer. Her får katten tilfredsstilt alle sine behov.

Les også: 9 tips for å få katten til å bruke klorestativ.

Underholdning og utsikt

Hvis du vil gi den litt underholdning – plasser et stativ ved et vindu. Da kan katten din få med seg litt av det som skjer utenfor, som for eksempel fugler som flyr forbi eller spiser fra fuglebrettet på terrassen. Lev deg litt inn i kattelivet slik at du forstår hva som gjør det rikere og mer meningsfylt for din firbente venn.

Klorestativ og høyde for katter

For deg som bor i en liten leilighet er plass i høyden enda viktigere. Det gjelder både personlig lagringsplass ifølge IKEA, men også katteplass. Med lite gulvareal må du utnytte høyden med enten hyller ment for katten eller gode klorestativ.