Tannpleie for hunder er viktigere enn du aner. Hunder skal pusse tennene. De får tannsykdommer som kunne vært forhindret hvis vi hjalp dem litt. Her gir vi deg noen forklaringer på hva du bør gjøre og hvorfor.

Tannpleie med hundetannbørste

Tyggebein og tørrfor hjelper litt, men tannpuss er viktig for din firbente venn. Det finnes veldig gode tannpleie-produkter, også med tannpasta som har smak av leverpostei. Det er kanskje ikke et produkt vi mennesker hadde satt spesielt stor pris på, men hos en hund kan det bli løsningen for å komme seg gjennom pusserutinen.

Vi anbefaler daglig tannpuss. Klarer du ikke det, så ta det i hvert fall noen ganger hver uke. Det gjør enormt stor forskjell for kjæledyret ditt.

God tannpleie = null hull

Hunder får svært sjelden hull i tennene. Hull i tennene er mer et menneskeproblem. Det henger sammen med at bakteriene som lager hull i tennene lever på sukker og syre. Hunder spiser lite av dette – vi mennesker spiser for mye. Hvis en hund får hull i tennene er det sannsynligvis på grunn av inntak av søte ting som bananer, så vær forsiktig med mengdene her.

Hunder kan få fyllinger i tennene, akkurat som deg og meg. Å være tannlege for hunder virker umiddelbart litt mer risikabelt.

Rens tennene med leker

Tyggeleker skal ikke undervurderes. De er selvsagt gøy å bruke, men har også et praktisk formål. Hundens tenner renses ganske godt ved jevnlig bruk av slike hundeleker.

Hunder får også to sett med tenner

Valpetenner har de 28 av. Disse mister hunden, og røttene trekker seg innover. Ut kommer de større tennene som skal vare hele hundelivet. Derfor skal du ta godt vare på dem sammen med hunden din. Voksne hunder har 42 tenner. Litt mer å bite med altså. De bruker tennene annerledes enn oss. Hunder løfter, drar, sliter og forsvarer seg med dem. Mennesker knuser maten mellom de flate tennene våre.

Mennesker får normalt 32 tenner. Hunder får 42, og katter 30

Få eksklusive tilbud, nyheter og inspirasjon rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag!

Dårlig ånde kan være tannproblemer

Hunder skjuler alle svakheter så godt de kan. Derfor må du tolke symptomer for å vite om din hund lider av noe. De kommer ikke til deg og klager. Dårlig ånde kan være et tegn på problemer med tennene, og er ofte det enkleste å oppdage. Sjekk også for blødende eller irritert tannkjøtt, blod i vann- eller matskål og plakk på tennene.

En hund med vondt i en tann vil også ha utfordringer med å spise normalt. Den kan miste mat, kun bruke én side til å tygge og få hevelser i ansiktet. Hvis disse symptomene dukker opp skal du kontakte veterinær.

Husk å se nærmere på produkter for tannpleie i nettbutikken vår.

N

Puss med tannbørste laget for hunder

N

Følg med på dårlig ånde

N

Rens tennene med leker

N

Spis tørrfór – dette renser også tennene

N

Bruk tannpasta for dyr – ikke bruk mennesketannpasta