Drikkefontene til katt og hund

Katter skal drikke omtrent 2,5 desiliter vann hver dag. Det varierer med størrelse og kosthold, men vann er uansett viktig. En drikkefontene kan være svaret for deg som sliter med at den ikke drikker nok.

Hva er en drikkefontene?

Drikkefontene er en skål hvor vannet sirkulerer. Dette gjør at vannet er friskere og renere enn ved at det står stille i en vanlig skål. Når vannet sirkulerer går det gjennom filtere som renser det for urenheter.

Spesielt katter men også hunder liker ikke å drikke stillestående vann. Det er et instinkt fra naturen som de har med seg videre i livet som kjæledyr. Vi mennesker forbinder også stillestående vann med bakterier.

Tips – sjekk skålens størrelse, oftest oppgitt i liter. Enkelte skåler er veldig store.

Å få i seg nok væske er utrolig viktig for hunder og katter. En god drikkefontene kan være et viktig verktøy for å sikre at kjæledyret drikker nok.

Er den vanskelig å bruke?

Det er noe montering på enkelte av vannfontenene, men alt er veldig enkelt.

Daglig bruk er det katten eller hunden som står for. Derfor må du sjekke med dem om fontenen er vanskelig å bruke. Din oppgave er å plassere den riktig. Fontenen må stå et sted hvor kjæledyret føler seg trygg mens det drikker. God oversikt. Ikke presset inn i et hjørne. Tenk dyrets instinkt når den plasseres.

Hvis kjæledyret ikke drikker kan det være plasseringen som er problemet. Det kan også være den lave summende lyden som kommer fra enkelte av drikkefontenene. Denne lyden oppstår på grunn av pumpen som sirkulerer vannet gjennom filteret. Katter og hunder kan trenge litt tilvenning før de drikker på denne måten. Gi det litt tid.

Korrekt plassering og litt tid er altså det som kreves fra din side.

Trenger jeg bruksanvisning?

Når filter skal skiftes er det greit å ha tilgang til bruksanvisning. Det er ikke vanskelig, men hvis filteret monteres feil fungerer ikke fontenen.

PetSafe Drinkwell Drikkefontene
PetSafe Drinkwell Drikkefontene

Hvem passer den for

Kjæledyr som ikke drikker nok

Katter og hunder

Eier som ikke kan skifte ut vannet i den vanlige skålen hele tiden

Hvem passer den ikke for

Kjæledyr som blir veldig lett skremt av selv lave lyder

Vår viktigste erfaring

Tilvenning er viktig. Vær tålmodig. Og plassering. Tenk virkelig godt over hvor du plasserer skålen. Tenk som et dyr i villmarken.

Noen drikkefontener kommer med veldig stor skål. Hvis du har en katt eller en liten hund, bør du kjøpe en med liten til middels stor skål.

Oppsummering

En drikkefontene gir utvilsomt friskere og mer fristende vann til kjæledyret. Tilvenningsfasen kan sette tålmodigheten på prøve, men hold ut. Det blir bra.

Det er vårt ansvar å sørge for så gode forhold som mulig for kjæledyrene våre. Dette er rent og godt vann for korrekt hydrert kropp en stor del av.

Hundefôr på nett
Hundefôr på nett
Hundefôr på nett