Kjølematte til hund og katt er en sikker vinner om sommeren. Et forholdsvis rimelig produkt som på en utrolig enkel måte hjelper kjæledyret ditt når temperaturen stiger.

Hvordan fungerer kjølematter?

Kjølematte til hund og katt har en spesiell gel. Denne absorberer varme fra kjæledyret når det legger seg på matten. Varmen gelen har trukket til seg slippes ut gjennom de delene av matten som ikke er i bruk.

Gelen er ikke farlig.

Hvordan bruker jeg en kjølematte til hund og katt?

De skal faktisk ikke fryses. I hvert fall gjelder det mattene vi selger. Gelen aktiveres av kroppsvarmen til kjæledyret. Ingen fryseboks. Ikke kaldt vann. Bare brett ut og bruk. Genialt enkelt.

Du trenger ikke kjølematte som er like stor som kjæledyret. For katter er det uansett ganske enkelt. De er jo forholdsvis små. En stor hund vil legge seg slik den selv finner det mest komfortabelt for å utnytte den kjølende effekten.

Ved konstant bruk over lengre tid vil matten miste litt effekt og trenger da en pause. Den vil automatisk gjenvinne egenskapene når den hviler. 10-15 minutter skal være nok.

Viktig

Matten skal ikke ligge lenge i solen

Ikke skrap på overflaten

Vaskes og tørkes med en fuktig klut – ikke vaskemaskin

Unngå biting og skraping med skarpe klør

Hvordan svetter hunder?

Hunder svetter gjennom potene. Dette er stort sett aldri effektivt nok når det virkelig blir varmt. Derfor peser de også, med tungen hengende ut. Dette hjelper litt for å senke kroppstemperaturen, men hunder trenger hjelp for å holde seg kjølig.

Se alle våre kjølematter

Hvordan svetter katter?

Katter har litt svettekjertler og de har pels som dekker disse. Derfor svetter også katter mest gjennom potene. Og katter kan også pese for å holde seg kjølig. Ellers liker de å strekke seg ut på et kjølig underlag for å senke temperaturen. Der kommer kjølematter inn i bildet – også for katter.

Hundefôr på nett
Hundefôr på nett
Hundefôr på nett