Refleks og trafikksikkerhet for kjæledyr

Refleks og trafikksikkerhet for kjæledyr

Refleks og trafikksikkerhet

Refleks for kjæledyr burde være en selvfølge når høstmørket kommer krypende. Holdningskampanjer for bruk av refleks går alltid på mennesker. Enten som gående eller syklende. Men hva med hund og katt? De beveger seg i det samme mørket langs de samme veiene. Selvsagt må de sikres, og vi gir deg her noen alternativ.

LED lys for katt og hund

LED skaper ikke varme. Derfor er dette en perfekt lyskilde for kjæledyr. Slike lys har også svært lang levetid, kan oftest lades opp med internt batteri og har god batteritid.

Levetiden på slike produkter er veldig lang, så lenge du tar litt vare på det. Uforsiktig bruk kan skade det, men selve lyser varer svært mange timer.

LED lys får du nå også i kobbel og halsbånd. De er oppladbare og utvilsomt praktisk i bruk. Spesielt kobbel med lysstripe i LED og sterke farger vil fange oppmerksomheten til bilister i skumring og mørket.

Lys og reflekser som er i bevegelse og har uvanlig fasong blir raskere lagt merke til.

Nå tenker du kanskje at LED halsbånd er smart for en jogger også, men vi anbefaler dem kun for hunder.

Synlighet med refleksvest og dekken

En skikkelig refleksvest lyser godt opp på mørke turer. Det er umulig å legge merke til den. Kanskje går du selv også med en slik vest, og det er ingen dårlige ide.

Refleksvesten gir i seg selv ingen beskyttelse mot være og vind. Den er tynn og ment for å være lett og behagelig å bevege seg i. Hunder som fryser lett kan bruke et dekken. Disse kommer ofte med refleksstriper for økt synlighet.

Slike dekken gir ikke samme trygghet som en refleksvest, men det er bedre enn ingenting. Kombiner dem gjerne med et Orbiloc lys eller Eyenimal LED kobbel.

Bruk refleks du også

Nå er vi enig om at refleks for kjæledyr er en selvfølge. Men hva med deg selv? Burde ikke du også bruke refleks?

Vi er ikke flinke nok til det. Å putte på en refleksvest er kanskje for mye for de fleste, men det finnes supre alternativ for mennesker også. Bånd med LED lys. Tradisjonelle reflekser. Refleksbånd du bretter rundt armer og bein. Eller hodelykt for den del, hvis du går en tur langs virkelig mørke veier.

Vær trygg i mørket – både mennesker og kjæledyr.

Advertisement