Hvorfor elsker katter juletrær? De klatrer, klorer, hopper, henger og kan herje ganske vilt med dem. Og ja – vi vet at noen ikke bryr seg om juletrær. Det finnes jo rare katter.

Noe nytt og spennende

Juletreet er nytt, spennende og det lukter deilig. Dette tar du med inn på kattens territorium. Ja – det er katten din som bestemmer i huset ditt. Det vet du.

Perfekt for kloring

Et juletre har bark. Katter liker å klore på ting. De må faktisk klore på ting, og det har vi skrevet mye om. Bark er godt å klore på. Da skjønner du sikkert konklusjonen vår. Og kattens konklusjon – juletreet er bare et veldig stort, litt stikkete, godluktende og spennende klorestativ.

En enorm katteleke

Har du sett katteleker? Er de grå, kjedelige og ligger stille? Eller har de farger, bevegelse og er spennende? Tenk på juletrepynt – er den grå og kjedelig eller spennende? Nettopp, og du har svart på hvorfor katter elsker juletrepynt. Det er jo spennende å leke med. Du ber om problemer når du henger opp noe gøy.

Kontroll i høyden

Katter elsker høyde. Det er et urinstinkt som fremdeles sitter i hos dem. Vi har en artikkel om der her, og du har sikkert merket det selv. Kjøleskap. Hyller. Skap. Og juletreet ditt. Høyde gir dem oversikt og kontroll, og juletreet er trolig det høyeste du har i huset. Med mindre du kjøper et klorestativ fra Petrebels i full takhøyde med takfeste.

Forslag for julefred

Så hva bør du egentlig passe på hvis du absolutt må være som oss normale som ikke har katt og kan ha juletreet i fred?

  • Ikke knuselig pynt
  • Ikke girlandere med små plastbiter som kan rives av
  • Forsiktig med ledninger til lys, pass på dem og bruke solide lyssett (billige har tynne ledninger som tåler lite)

Da er du litt på vei. Sjekk ut bildene vi har postet på Facebook i desember for å se eksempler på juletrebeskyttere og smarte ideer.