Personvernerklæring

Behandling av personopplysninger

Personopplysninger som samles inn og behandles på Dyrekassen.no er kontaktopplysninger som navn, adresse, epostadresse og telefonnummer. I tillegg behandler vi opplysninger tilknyttet deg og dine aktiviteter på Dyrekassen.no, som for eksempel kjøp du foretar, kontakt du har med oss via kundeservice, epost/chat og eventuelt retur (reklamasjon, bytte o.l.) Dersom du har noen spørsmål vedrørende personvern kan du kontakte oss enkelt via Mine Sider.

Vi behandler dine personopplysninger hovedsakelig for å sende deg produkter du har bestilt. I tillegg behandler vi personopplysninger når du kontakter oss for råd eller spørsmål. Vi vil da behandle de opplysninger du gir oss, men vi lagrer kun de opplysninger vi trenger for å hjelpe deg videre. Dette betyr at all informasjon som ikke er relevant for det formål som skal oppfylles ikke vil bli lagret eller behandlet på noen måte.

Når du foretar en bestilling, etablerer du en kundeprofil hos oss. Vi behandler da de opplysninger du oppgir, som kontaktopplysninger og kjøpshistorikk som er nødvendige for å kunne behandle din ordre og levere varene til deg.

Ovennevnte personopplysninger behandles på grunnlag av GDPR-artikkel 6 nr. 1 punkt b), dvs. for at vi skal kunne oppfylle en avtale med den registrerte (med deg som kunde).

Vi behandler også opplysninger i tilknytning til deg for å oppfylle våre rettslige forpliktelser, etter GDPR-artikkel 6 nr. 1 punkt c) som vi plikter å oppfylle etter regnskaps- og kjøpslovgivningen.

For at vi skal kunne videreutvikle Dyrekassen.no og tilby bedre løsninger og tjenester for deg som kunde, må det innhentes statistikk om trafikk, kjøp og atferd. Dette er også nødvendig for å kunne iverksette tiltak for å unngå svindel. Det vil så langt som mulig benyttes anonymiserte data for dette formålet. Av sikkerhetshensyn registreres og oppbevares også IP-adressen som er benyttet for å registrere bestillingen. De her nevnte opplysningene vil behandles etter GDPR-artikkel 6 nr. 1 punkt f), dvs. at vi har en berettiget interesse av å behandle opplysningene.  

Kortnummer oppbevares ikke av Dyrekassen.no og alle korttransaksjoner skjer eksternt hos autoriserte leverandører av betalingstjenester. Disse vil da være behandlingsansvarlig, og må kontaktes for deres behandling av personopplysninger.

Utlevering av personopplysninger

Dyrekassen.no selger, bytter eller videreformidler ikke personopplysninger til tredjepart uten ditt samtykke eller er nødvendig for at vi skal behandler din ordre og sende varene til deg (berettiget interesse).

Av de som mottar personopplysninger av oss for å betjene dine bestillinger, er Posten, Bring, Klarna, Afterpay, Arvato, Payex og Vipps. Det er kun mottakerens navn, adresse (eventuelt utleveringssted dersom dette avviker fra adressen), e-postadresse og telefonnummer som utleveres i denne forbindelse. Bring opptrer selvstendig som behandlingsansvarlig og behandler dine personopplysninger på en riktig måte i forhold til personvernregelverket. Klarna som eksempel er som kredittinstitusjon pålagt å be om ditt personnummer for å tilby deg forbrukerfinansiering. Det er fullt mulig å handle på Dyrekassen.no uten å oppgi personnummer. Du må da betale med bank- eller kredittkort. Opplysningene slettes når det ikke er formål for å beholde de ytterligere.

Oversikt over servicepartnere som behandler personopplysninger for å behandle ordre fra deg som kunde

Oppbevaring og sletting av personopplysninger

Personopplysninger som vi har mottatt av deg eller på andre måter, vil kun oppbevares så lenge vi har behov for å oppbevare opplysningene. Opplysningene blir deretter sikkert slettet.

Oppbevaring av personopplysninger knyttet til ordrehistorikk oppbevares for å oppfylle pliktene vi har til å ha regnskapsdokumentasjon (normalt 5 år) og for å sikre dine rettigheter for garanti og reklamasjon på produkter du har kjøpt av oss.

Så lenge du har et løpende kundeforhold hos oss, vil vi oppbevare dine kontaktopplysninger.

Hvis du av en eller annen grunn ønsker å slette brukerkontoen din, kan dette gjøres ved å kontakte vår kundeservice på post@dyrekassen.no.

Dine rettigheter ved behandling av personopplysninger

På Dyrekassen.no håndteres personopplysninger på en kryptert og sikker måte. Vi respekterer ditt personvern, men vi har behov for å behandle dine personopplysninger for å betjene deg med bl.a. sende deg de produkter du bestiller.

Rettighetene du har knyttet til behandlingen av personopplysninger på Dyrekassen.no, er bl.a. følgende:

  • Rett til informasjon om hvilke personopplysninger vi behandler om deg og innsyn i dine personopplysninger. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene.
  • Rett til å kreve retting eller sletting av dine personopplysninger. Vi kan ikke slette dine personopplysninger om vi er forpliktet til å oppbevare opplysningene etter lovgivning eller andre forpliktelser, som etter dine reklamasjonsrettigheter eller våre plikter til å oppbevare regnskapsmateriell.

Mener du at dine personopplysninger ikke behandles som beskrevet her eller som pålagt i lover og regler, kan du til enhver tid klage til Datatilsynet.

Mer informasjon om dine rettigheter, finner du hos Datatilsynet.

Sikring av personopplysninger

Dyrekassen.no har strenge rutiner og tiltak for å sikre dine personopplysninger. Opplysninger vil kun utleveres/overføres til andre på en sikker måte. Dersom den registrerte inngir anmodningen elektronisk, og med mindre den registrerte anmoder om noe annet, skal informasjonen gis i en vanlig elektronisk form.

Dyrekassen.no bruker HTTPS-kommunikasjon (HTTP over TLS/HTTP og SSL/HTTP Secure) for kryptert og sikker overføring av data mellom deg og oss.

E-post markedsføring

Nyhetsbrev

Vi tilbyr nyhetsbrev på e-post slik at du kan motta ulike typer informasjon og tilbud. Det er frivillig å motta nyhetsbrev, og du vil kun motta dette om du har gitt klart samtykke. Det er enkelt å melde seg av nyhetsbrevet, enten ved å kontakte oss eller ved å klikke på link for avmelding nederst i alle nyhetsbrev.

Vi ønsker at våre nyhetsbrev skal oppleves som relevante og verdifulle for deg. Vi bruker den informasjonen vi til enhver tid har om deg til å tilpasse nyhetsbrevene slik at tilbudene og innholdet blir mest mulig interessant og relevant. Dette kan for eksempel være navn og informasjon om ditt kjæledyr, dersom du har oppgitt dette, ordredata eller webhistorikk.

Vi tror at nyhetsbrev med tilpasset innhold er vinn-vinn, fordi vi f.eks. kan belønne engasjerte dyrevenner med eksklusive tilbud. Vi sporer annonser og innhold slik at vi kan se hva som har engasjert deg, og tilpasser videre nyhetsbrevene og tilbudene etter dine interesser.

Øvrig kontakt på e-post

Vi kan sende en “glemt-handlekurv”-e-post til deg dersom du har gitt oss din e-postadresse da vi tolker deg som forbruker dithen at du har legitim interesse av å bli påminnet dette ettersom du allerede har gjort en aktiv handling i forhold til å begynne på et kjøp hos oss. Du kan melde deg av denne tjenesten når det måtte passe.

Vi vil også kun kontakte deg med markedsføringshenvendelser på SMS dersom du har samtykket til dette.

Bruk av informasjonskapsler (cookies)

De fleste nettlesere aksepterer automatisk cookies. Forhåndinnstilling i nettleser om at brukeren aksepterer cookies anses som et samtykke. Du kan når som helst velge å ikke akseptere en cookie ved å endre datamaskinens innstillinger til å avvise cookie eller til at du må godkjenne en cookie, men dette kan begrense utvalget av funksjonene som er tilgjengelige. Innstillingen er å forstå som et samtykke dersom den er slik at brukeren uttrykker aksept for bruk av cookies. Dette gjelder også dersom nettleseren er forhåndsinnstilt for aksept.

Dyrekassen.no ønsker alltid å gi kundene den beste opplevelsen før, under og etter en handel. Derfor brukes det informasjonskapsler, som er små tekstfiler som lagres på din datamaskin, nettbrett eller telefon for å optimere brukeropplevelsen på Dyrekassen.no

Cookies brukes for å tilpasse innholdet på nettsiden basert på hva du har sett på hos oss, samt å legge til rette for funksjonalitet som besøkshåndtering, analyse, personalisering og markedsføring. Vi kan også bruke denne informasjonen for å tilpasse annonser fra Dyrekassen.no vist på andre websider.

Dyrekassen.no benytter cookies for å kunne utføre oppgavene nevnt over. Det er mulig å bruke bloggen vår samt se på produkter uten cookies, og dersom du ikke ønsker å bruke cookies på Dyrekassen.no, kan du endre innstillingene i din nettleser og skru av bruken av cookies. Enkelte av våre tjenester vil ikke fungere optimalt hvis du har deaktivert cookies i nettleseren. Vi ønsker å lagre en permanent cookie som brukes for å gjenkjenne deg når du returnerer til Dyrekassen.no

Dyrekassen.no bruker sikre og anerkjente leverandører til trafikk- og handelsanalyse og hvilke cookies de trenger, vil endres over tid. Våre autoriserte leverandører garanterer mot uautorisert tilgang, videreformidling og bruk av slik informasjon.

Cookies som benyttes på Dyrekassen.no

Her finner du en komplett oversikt over alle cookies som benyttes på Dyrekassen.no og hvilken funksjon de har

Påkrevde tjenester og deres cookies

  • Cookies som nettbutikken oppretter for å lagre innholdet i handlevognen gjennom besøket
  • Cookies som nettbutikken oppretter for å holde deg innlogget (om du logger inn med din bruker)

Databehandler

Formål

Opplysninger som deles

CriteoPersonlige annonser på Facebook, Instagram, Google og på forskjellige nettsider.Tracking cookies for å spore brukeradferd.
Google AdwordsAnnonser i Googles annonsenettverk.Ordre og e-postadresse.
Google AanalyticsOvervåke salget i butikken og hvilke kilder kunden kommer fra.Alle ordre, produkter, kundeadferd på nettsiden og tracking av kilde (hvor kunden kommer fra).
FacebookAnnonser på Facebook og Instagram.Kundeadferd, e-postadresse, lokasjon og ordre.
ExponeaSende nyhetsbrev, personlige annonser på nettet, finne segmenter på kunder som oppfyller gitte kriterier.E-postadresse, kundenavn, adresse, ordrehistorikk og kundeadferd på nettsiden.
MailJetSende nyhetsbrev.E-postadresse, fornavn og ordrehistorikk.
Bing adsAnnonser i Bings annonsenettverk.Ordre og e-postadresse.
HotjarForbedre kjøpeopplevelsen i vår nettbutikk.Anonym analyse av kundeatferd. Ingen personopplysninger deles.
PerformissionInnholdsaktører bruker tjenesten for å få en "cut" av omsetning generert fra siden deres.Ordresum og ordrenummer.
Zendesk og ZopimPlattform for håndtering av kundehenvendelser per e-post og chat.Navn og e-postadresse.
KlarnaBetalingstjeneste for håndtering av faktura eller kortbetaling.Kundenavn, personnummer, e-postadresse, telefonnummer, leveringsadresse og ordreinformasjon.
PayexBetalingstjeneste for håndtering av kortbetaling.Kortinformasjon, ordresum og ordrenummer.
VippsBetalingstjeneste for håndtering av betaling via Vipps.Telefonnummer, ordresum og ordrenummer.
ArvatoBetalingstjeneste for håndtering av faktura.Kundenavn, personnummer, e-postadresse, telefonnummer, leveringsadresse, og ordreinformasjon.

Webanalyse

Vi samler inn og oppbevarer loggdata hos eksterne leverandører (som Google Analytics) om eksempelvis hvilke innlegg, sider, produktkategorier og produkter som søkes og kikkes på. Dette for å kunne lære hva brukerne våre er opptatt av, for å forbedre innhold, produktutvalg og tilbud. Denne informasjonen benyttes også for å kunne gjøre det mulig å vise deg relaterte produkter, eller sende deg relaterte og relevante tilbud (kun dersom du eksplisitt har bedt om dette). Informasjonen benyttes også for å produsere trafikkstatistikker for bl.a. kapasitetsplanlegging. Det behandles ikke personopplysninger ved bruk av Google Analytics, og din IP-adresse vil anonymiseres.

Hvordan reservere seg mot og deaktivere cookies

De fleste nettlesere har en innebygd funksjon som gjør at du kan blokkere sporing fra cookies og tredjepartsleverandører. Dette vil begrense antall cookies som sendes via tredjepart script. Denne funksjonen vil derimot ikke kunne fjerne alle cookies, da noen leverandører bruker førstepartscookies. https://support.google.com/analytics/answer/2763052?hl=no

Du kan fjerne deg fra interessebasert markedsføring via følgende nettsteder:

Dette vil ikke fjerne annonser, men det blokkerer muligheten for at vi kan vise annonser til personer som har besøkt Dyrekassen.no. Merk at disse tjenestene i seg selv krever cookies for å huske at du har benyttet deg av denne reservasjonen.

Her kan du reservere deg mot cookies fra våre databehandlere enkeltvis

Ønsker du å vite mer om hvordan du helt eller delvis fjerner cookies - les mer på http://minecookies.org/cookiehandtering/

Klager

Ta selvsagt gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål eller bekymringer til hvordan vi behandler dine personopplysninger! Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger bryter med disse reglene eller personvernlovgivningen, herunder personopplysningsloven eller personvernforordningen (GDPR), så kan du også klage til Datatilsynet. Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider: www.datatilsynet.no.

Endringer

Hvis vi gjør endringer i hvordan vi behandler personopplysninger, vil endringene legges inn på denne siden, og vi vil også varsle deg på e-post, SMS, på våre nettsider eller i sosiale medier ved vesentlige endringer.