Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Nufnuf Trailpack Hundekløv med Sele M

Pris: 799,-
Velg variant
Ekspresskjøp

På lager - sendes nå

Produktbeskrivelse

Nufnuf Trailpack Hundekløv med Sele lar hunden bære deler av det dere trenger ha med på tur, og kan gi hunden både mental og fysisk trening.

Nufnuf Trailpack Hundekløv med Sele er en mellomstor kløv som passer for både hunder som skal lære å bruke kløv, så vell som erfarine kløvbærere. En hundekløv lar hunden bære for eksempel sin egen mat og utstyr, og avlaster deg som kanskje har mye annet du skal ha med. Tur med kløv kan også gi hunden mentalt stimuli og med riktig trening vil mange hunder sette pris på å få bære litt selv. Kløv kan brukes på både dagsturer og telttur, samt også som ekstra treningsbelastning og aktivitet. Denne hundekløven fra Nufnuf har en trepunkts seleanordning med gode justeringsmuligheter slik at den sitter som den skal, og kløvposene på hver side er avtakbare fra selve selen. Kobbel festes i D-ring på ryggsiden av selen, og et håndtak på toppen gjør den lettere å bære for deg som fører. Laget av mykt men slitesterkt nylon. Refleksdetaljer bidrar til økt synlighet i mørket.

Størrelser:

Size Bryst (cm) Mage (cm) Hals (cm) Egenvekt hund (kg) Vekt kløv (kg)
S 58-64 34-51 36-41 7,5 - 18 0,28
M 70-81 41-55 51-60 18 - 28 0,33
L 80-87 66-99 61-78 28 - 40 0,38

Viktig om bruk av hundekløv:

  • Hunder under 1 år skal ikke trenes med kløv, men kan forsiktig tilvennes selve kløven uten vekt fra om lag 9 måneders alder. Ved 2 års alder er de fleste hunder ferdig utviklet og har bygget opp muskulatur som tåler belastningen fra kløv.
  • Start forsiktig med å venne hunden til kløv. I starten er det å nok å bli vant med å bære selve kløven helt uten oppakning. Deretter kan du fylle kløven med krøllet avispapir for å øke selve volumet i kløven.
  • Etter tilvenningsperioden må belastning økes gradvis. Muskulatur og ledd må trenes opp over tid, før hunden tåler tyngre vekt. Å starte for brått kan skade ledd, rygg og poter.
  • For friske og trente hunder kan kløven med oppakning veie 25 % av hundens egenvekt. Hunder med rett og sterk rygg og konsekvent trening kan over tid bære 30-35 % av egenvekt.
  • Mindre hunderaser kan også bruke kløv, men med korte bein og ulent terreng kan turen ofte bli nok utfordring i seg selv. Her må du som hundeeier kjenne din hund.
  • Hunder med skader, rygg, ledd eller hofteproblemer skal ikke bruke kløv. Husk at eldre hunder tåler mindre belastning enn sterke hunder i sin beste alder.
  • Vær spesielt forsiktig med kløvbelastning for hunder med lang og ettergivende rygg. Kraftige hunder med kvadratisk kroppsform, og sterke poter tåler vekten av en kløv på en helt annen måte.
Se alle produkter fra Nufnuf