Kjøp for over 499 kr, få gratis hjemlevering
Se fraktkostnader

Optimaliser din helse med hund

Enten du har startet året med et nyttårsforsett om en sunnere livsstil, eller om du er en gammel helseguru, er det ingen tvil om at hunder kan bidra til fordeler for kropp og sinn. Hva med å endre ruten for lufteturen til en litt lengre og spennende sti i tiden fremover? Frisk luft og fysisk aktivitet vil forbedre både mobilitet og konsentrasjon. Hverdagsaktivitet er utrolig viktig for helsen, og med en hund er det lekende lett å oppnå ditt daglige behov.

Er du klar for å gjøre 2023 til det beste året hittil med din firbeinte venn? Bla deg ned for å få tips til helsefremmende tiltak med hund.

Vandring i norsk natur

Dersom tanken på en joggetur får deg til å grøsse, har vi en gledelig nyhet: Å gå, spesielt i bratt terreng, har enorme helsefordeler. Naturen i Norge er dessuten nydelig og vil være en opplevelse både for kroppen og øynene. Hva sier du til å ta med hunden på en fjelltopp med panoramautsikt? Eller komme i kontakt med deg selv i en dyp og lun skog? En byvandring kan vise mange skjulte skatter du ikke visste at eksisterte. Kun fantasien setter grenser for vandringen!

Dersom du benytter et magebelte, vil turen bli enda kjekkere med mer kontroll og hendene fri.

Utnytt finværet med en skitur

Vi er heldige som har en skikkelig vinter i Norge og kan kose oss i snøen. Ta med hunden din på en skitur og skap minneverdige øyeblikk i et vinterparadis. Benytt en trekksele så suser du av gårde i tillegg!

En hund kan du ta med på tradisjonell langrenn i løype, men den kan også ha glede av en topptur med randoneeski som har blitt en svært populær aktivitet. På vinteren kan mange hunder lett fryse, så husk å ta med potesokker og et varmende dekken dersom det er behov for det. Et dekken kan du ha med i sekken og bruke i pauser for eksempel. Da kan dere kose dere utendørs lenge.

Forbedre din mentale helse med kos

Visste du at å tilbringe tid med kjæledyret ditt reduserer stress? Å kose med hunden din vil aktivere belønningssystemet i hjernen og frigjøre hormoner som får deg til å føle deg vel.

Studier viser at mennesker som har kjæledyr, sjeldnere har humørforstyrrelser slik som depresjon og angst enn de som ikke har det. Kos og lek med hunden din og merk forskjellen! Visste du at hunder også får frigjort både dopamin og serotonin når den tygger på noe? Skaff din firbeinte venn en solid tyggeleke og skap en oase av velvære hjemme hos deg.

Hjernetrim for hund og eier

En kjekk aktivitet som kan holde deg i gang i timevis er hundetrening. Her kan man bli kreativ! Å lære hunden sin et nytt triks kan være morsomt. Du kan også melde deg på et kurs der du blir introdusert for søk med hund. Eller kanskje du skal skaffe deg et festlig agilitysett og ha akrobatisk lek med hunden?

Dersom du stimulerer hunden med trening kan du holde hunden sunn lenge. I tillegg vil det å lære seg noe nytt bidra til å holde både menneskehjernen og hundehjernen frisk og rask. Og ikke minst - det er utrolig gøy!

Det er også viktig å holde hunden sunn

Alle aktive hundeeiere ønsker selvsagt at hunden deres skal holde seg frisk og rask så lenge som mulig. Visste du at det er flere ting du kan gjøre for å bidra til dette? Å gi hunden et sunt og riktig kosthold er første bud. Du bør alltid passe på at kjøtt er første opplistede ingrediens på fôret. Vi anbefaler Monster tørrfôr på det varmeste! Gode ingredienser og utviklet i Sverige.

Det er også en kosttilskudd til hund som kan gi helsefordeler. Vi anbefaler å inkludere noen dråper med lakseolje i hundens mat hver dag. Lakseolje er rik på Omega 3-fettsyrer som er gunstig for pels og hud, muskler og ledd, og hjernefunksjon.

Venter du på et nytt familiemedlem?

Gratulerer! Livet ditt kommer snart til å bli mye mer innholdsrikt. Du kan glede deg til korte og lange turer som er sunt for både kropp og sinn. Husk at du får alt du trenger til hund hos Dyrekassen.

En hund er perfekt å ha dersom du skal forbedre helsen din i 2023. Hverdagsaktiviteten som en hund bringer med seg er gull verdt, og du får en grunn til å være i bevegelse flere ganger om dagen - hver dag! Og det er ikke bare spaserturer som kan få deg i bevegelse når du har en hund, for lek og moro hører ofte sammen med en livlig pelsdott. Aktivt og gøy på en og samme tid!

Få mer inspirasjon her