Vi har tidligere i sommer fortalt om Teslas Dog Mode. En funksjon som bruker bilens aircondition til å holde temperaturen nede mens bilen står parkert. Dermed har hunden det helt fint mens du er inne på butikken, selv i høye temperaturer.

Når funksjonen er i bruk, står det en stor melding om dette på bilens enorme skjerm. Greit å vite hvis man vurderer å knuse ruten på en Model X utenfor Kiwi.

Nå viser det seg at Dog Mode ikke var helt feilfri.

En Tesla-eier hadde satt bilen i Dog Mode, men merket tilfeldigvis på appen at temperaturen i bilen steg allikevel. Og den steg raskt. I løpet av kort tid var den oppe i 29 grader, noe som var langt høyere enn Dog Modes innstilling.

Problemet ser ut til å være at Dog Mode ikke fungerer hvis du har gjort manuelle innstillinger på klimaanlegget. Det må stå på auto.

Heldigvis gikk det bra denne gangen, men skeptikere som sa at en liten feil i programvaren kunne få fatale konsekvenser hadde kanskje litt rett. 

Elon Musk var selvsagt kjapt ute med en kommentar på Twitter, og er på saken. Fram til det – bruk auto sammen med Dog Mode og test det gjerne en gang før du bruker den.