Julegaver til hund er av naturlige årsaker litt annerledes enn å kjøpe til mennesker.

🎄 De klarer ikke å lage liste selv.

🎄De har ofte problemer med å gi tydelig beskjed om hva de ønsker seg.

🎄Personligheten kan være vrien å tolke.

🎄De har sjelden hobbyer – bortsett fra søle og å bite ting i stykker.

Vi anbefaler at du setter deg litt inn i hundens liv. At du vet så mye som mulig om alt fra personlighet til lekevaner. For mange av de aktuelle gavene er det også helt essensielt at du vet hvor stor hunden er. Å kjøpe en liten leke til en svær hund kan være farlig. Å kjøpe et altfor stort dekken er harmløst men sikkert litt sånn “å nei……” følelse. Vi må gjøre alt vi kan for å unngå dette, og med disse punktene kan du bli en god del tryggere.

Her har vi samlet noen julefavoritter til hund

Mål hunden

Nakke til halerot er mål til dekken. Rundt halsen/nakken for andre ting. Rundt magen må du i noen tilfeller vite. Hvis du finner et produkt du skal kjøpe, vil du også finne instruksjoner om hvordan du tar mål. Du må altså ha tilgang til hunden eller kontakte eier eller andre som kan hjelpe deg.

Du må behandle dette på samme måte som klær til barnebarn. Eller noen du er tante eller onkel til. Sjekk med eieren – også kalt foreldre i noen tilfeller – hvilken størrelse som er aktuell og helst målene på hunden.

Vekt og full størrelse

Hvis du skal ha bur må du vite dette. Ved kjøp av blant annet bæreveske eller sekk må du også vite vekten for å være sikker. Også på disse produktene står det godt merket hvilke mål du må ha og eventuelt hvilken størrelse du skal kjøpe.

Les vår artikkel – Hundebur til bil – slik sikrer du hunden

Allergier og vaner

Hunder som bare ikke liker noe er en ting. Da blir et feilkjøp av godbiter bare en litt morsom greie på julaften. Hunder som er allergiske er langt viktigere å tenke på. Å kjøpe fôr i gave er ikke vanlig, men hvis du gjør det må du vite nøyaktig hvilket merke og type det skal være. Ikke kjøp noe fordi du tror det er riktig. Godbiter bør du også ta en sjekk på.

Mat til hund er altså vrient, men gjennomførbart med gode forberedelser. Hvis du ender opp med å kjøpe 13 kilo tørrfôr, må du være sikker på at mottaker ikke skal ta bussen hjem.

Snakk med eieren

Vi burde sikkert skrevet snakk med hunden, men da får du ikke svarene du er ute etter. Eieren har kanskje noen ønsker. Store eller små.

Julegaver til hund – de tryggeste kjøpene

Her får du noen ganske konkrete tips. Vi gir deg link til noen av våre favoritter i forskjellige prisklasser, og din omtrentlige sjanse for at gaven blir mottatt med logring og hopping. Men husk – uten forberedelser er sjansen farlig nær 0%.

Hundeleker

Alle hunder elsker leker. Gjør de ikke? Og hjernetrim for hund er veldig viktig. Med litt enkle forberedelser er sjansen for å lykkes svært stor.

✅ Mange leker kommer i forskjellige størrelser. Sjekk med kundeservice eller produsentens nettside hva som passer.

 

Sjanse for suksess

%

Hundedekken

Et beskyttende, varmt og deilig dekken kommer til å bli varmt mottatt hos den firbente. Populariteten har vokst kraftig de siste årene, og utvalget av modeller mot kulde og regn er nå meget godt.

✅ Her må du måle hunden. Ingen vei utenom. Mål fra nakke til haleroten, men sjekk også produsentens info om dette inne på produktet hos oss.

 

Sjanse for suksess

%

Hundeseng

En god plass å sove – eller faktisk to – er svært viktig for de fleste hunder. Vi har skrevet om det på Dyrebloggen, og bruk gjerne de tipsene hvis du kjøper seng.

✅ Hvor stor er hunden? Hvordan sover den? Sjekk tipsene på Dyrebloggen før du kjøper.

 

Sjanse for suksess

%

Bilbur til hund

En dyr men svært viktig investering. Du skal sikre hunden i bil, og det gjør du med et kollisjonstestet bur fra blant andre 4Pets. Nok en gang er mål viktig, men her må du også vite mye om bilen det skal stå i. Uten mye info er det vanskelig å oppnå suksess.

✅ Les våre utfyllende artikler om bilbur på Dyrebloggen, og sjekk produktene i nettbutikken for mer info.

 

Sjanse for suksess

%

Opplevelser

Trenger vi å si mer enn t-u-r? Gi eieren et klippekort på hundepass. Alle elsker hunden sin, men både eier og firbent kan ha godt av kontakt med andre.

✅ “La oss treffe andre mennesker, og hunder”. Det kan være en fin avtale å ha.

 

Sjanse for suksess

%

Elektronikk

Lysende kobbel. Fôrautomat. Drikkefontene. Kjæledyrskamera. Det finnes mye kult og nyttig, spesielt hos PetSafe.

✅ Vær sikker på at mottaker klarer å forstå bruksanvisningen.

Sjanse for suksess

%

Veldedighet

Hvis du eier et kjæledyr er sjansen stor for at du bryr deg generelt om dyrevelferd. Å gi en gave med mening kan i mange tilfeller bety å gjøre noe for andre.

✅ Du kjenner personen best selv, og vet om dette vil være den perfekte gaven.

Sjanse for suksess

%

Julegaver til hund – de vanskeligste kjøpene

Dette er våre råd om produkter du bør styre unna som gave, eventuelt kjøpe kun hvis du har fått beskjed om nøyaktig hva eier og hund vil ha.

❌ Pleieprodukter som shampo og balsam.

❌ Børster, siden det er helt avhengig av pelstype.

❌ Fôr – absolutt ikke bare å kjøpe. 

Det er mer enn nok å velge blant innen de sikrere kategoriene. Derfor styrer vi unna disse.