Dette hundeutstyret skal du vurdere

Dette hundeutstyret skal du vurdere

Det er mye hundeutstyr du bør vurdere for å gjøre hverdagen lettere for både deg som eier og din firbente venn. Noe er helt nødvendig, og med disse produktene er det viktig at du velger riktig.

Dette er en oversikt over hva du kan kjøpe til en hund. Vi kommer til å gå nærmere inn på hver enkelt av dem i egne artikler. Hundeutstyr er som nevnt et stort område å bevege seg inn på. Sammen skal vi gjøre det litt mindre skummelt.

Hundebur

Innen hundebur finnes det flere kategorier – reisebur, vanlig bur og hundebur til bil. De to førstnevnte er litt enklere typer bur, mens bur til bil er langt mer solide saker. Et reisebur er egentlig selvforklarende. Det brukes når du skal fra ett sted til et annet. Du får sikret hunden på en god måte, både med tanke på den selv og dem rundt. Det finnes også enkle reisevesker.

Et enkelt bur i hjemmet velges av noen på grunn av sikkerhet eller av praktiske årsaker. Det kan være hustrening, et trygt sted å sove og noen av dem kan du også bruke på reise. De er lett å sette sammen og pakke ned.

Les også: Alt du trenger å vite om hundebur i stoff

De aller fleste produktene av denne typen kommer i flere størrelser. Sjekk vår guide for å finne ut hvordan du måler og hvilken type bur som er riktig for deg og din hund.

Kjenn din hunds størrelse – mange produkter baserer seg på dette

Hundebur til bil

Her er sikkerhet i fokus. Alt handler om at passasjerene og hunden skal være trygg. Hvis ulykken skulle være ute kan nemlig hunden forårsake stor skade på menneskene i bilen. Det kan også oppstå situasjoner hvor den blir redd og ikke vil sitte i ro. Da er buret godt å ha.

Hundebur til bil kjennetegnes av solide konstruksjoner og gode festeløsninger. Det hjelper ikke med et solid bur hvis det ikke står godt forankret i bilen. Produsentene har rutiner som sikrer kvalitet i alle ledd, siden dette er produkter man skal ha full tillit til.

Burene kommer i forskjellige størrelser. Herkules 4Pets er vårt førstevalg innen bilbur.

Les også: Slik sikrer du hunden i bilen

Hundeseng

Et trygt sted å sove er noe alle fortjener. Med hunder handler det også om å være praktisk. En hundeseng skal helst kunne vaskes, ha en overflate som tåler røff behandling og ikke inneholder farlige stoffer.

Variasjonen i pris er stor. Du kan velge en nydelig seng som passer med interiørstilen din, eller gå for det enkleste du finner hvis du er redd for at den ikke kommer til å vare så lenge.

Hundesenger kommer i mange størrelser. I vår guide finner du informasjon om hvordan du velger riktig.

Les også: Hundeseng – dette må du vite

Hundebånd og hundesele

Her snakker vi om halsbånd, hundesele, kløv og vanlig bånd eller kobbel. Med alle disse produktene er det veldig viktig at du kjøper riktig størrelse. Hvilken type du skal kjøpe må du basere på vekt, størrelse, styrke og aktivitet. En stor, aktiv og sterk hund trenger annet halsbånd og kobbel enn en liten hund som trives best med å aldri være mer enn noen få meter unna deg.

I produktguiden finner du ut hvordan du måler for å finne rett størrelse, og mer informasjon om de forskjellige produkttypene.

Les også: Alt du trenger å vite om hundeseler

Hundedekken

Formålet med et hundedekken er blant annet å holde hunden varm, tørr og ren. Det finnes også en rekke forskjellige typer basert på aktivitet. For jakthunder finnes det egne med svært god synlighet. På mørke, regntunge turer i bymiljø kan det også være lurt å ha et med refleks.

Av alle produkter innen hundeutstyr virker kanskje dette å være det mest spesielle, men dekken har blitt veldig vanlig å se på alle typer hunder.

Hundeleker

Nå er vi inne på hundens personlighet og dine preferanser som eier. Det er allikevel viktig å huske at mange leker også fungerer stimulerende for hunden. De trenger litt hjernetrim. Det kan du lese mer om her.

For de fleste hundeeiere er det viktigste å være trygg på at leken er sikker. At hunden ikke kan skades ved bruk. Det skal du være trygg på når du kjøper fra Dyrekassen.no.

Vi har samlet alle våre hundeleker på denne siden. Her finner du stimulerende, morsomme og trygge leker.

Behov eller ikke

Det er vår lille oppsummering av hundeutstyr. Alle trenger ikke alt, men alle bør vurdere alle punktene og se om det er noe der som kan gjøre hundelivet enda bedre. I egne artikler skal gå nærmere inn på alle produktene vi nevner her. Der skal du få lære alt som er verd å vite om hundeutstyr – leker, senger, bur, bånd, seler og alt annet våre firbente venner liker.

Få eksklusive tilbud, nyheter og inspirasjon rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag!

Advertisement

FÅ DE BESTE TILBUDENE