Med noen grunnleggende badetips for hunder, går det litt smidigere når du introduserer den for såpe og vann.

Noen hunder må vaske seg fordi de lukter dårlig. Eller har rullet i gjørme. Andre må få en runde med shampo fordi de sliter med pels- og hudproblemer. Uansett hvorfor – det er nesten uungåelig at det blir litt stress og kaos uten gode forberedelser.

Grunnleggende badetips for hunder

For hunder med hudproblemer finnes det konkrete typer shampo og såpe. Sjekk med veterinær hvis problemet er plagsomt og ikke kortvarig.

Bruk skikkelig hundeshampo. Hunder har følsom hud, og pH verdien er annerledes fra menneskers. Ikke bruk menneskesåpe eller – shampo.

Bad utendørs hvis du har mulighet til det. Hunden altså, det er ikke du som skal bades denne gangen selv om det kanskje frister når været er fint. Bruk et stort kar for små hunder. Bøtter og hageslange fungerer fint for store. Å bade utendørs sparer deg kanskje for mye rot og søl.

Vær forsiktig i badekar. Hunder kan skli. Antiskli-matter passer minst like bra for dem som oss. La vannet renne ut hele tiden. Hvis karet fylles utgjør det en drukningsfare. Derfor skal du også hele tiden passe godt på når hunden er i et badekar.

Hunder liker å riste seg for å tørke litt, og så lufttørke etterpå. Du kan også bruke et stort, mykt håndkle og legge dette rundt hunden.

Hårføner er ikke anbefalt med mindre personen som bruker den er erfaren. Hunder kan bli skremt og du må være ekstremt forsiktig med varmen.

Tilvenning til såpe og vann

[

Start tidlig

[

Bruk godbiter og ros hyppig

[

Vær forsiktig, bruk rolige bevegelser og lett massering

[

Gjør hunden komfortabel med børster og annet utstyr ved å bare vise dem fram første gang

[

Vær fornøyd med å oppnå bare litt enkel skrubbing og vasking de første gangene

[

Avslutt med belønning

[

Hvis hunden nekter er det ikke noe poeng å presse på. Prøv igjen neste dag eller senere

Badeutstyr du må ha

N

Badekar, balje, bøtter eller dusj

N

Børste

N

Shampo og gjerne balsam

N

Vaskeklut

N

Godbiter

N

Håndkle

N

Tålmodighet ?