Frukt er super snacks for hunder. De får i seg vitaminer, og på en varm dag bidrar frukt med litt væske. Dette er ni frukter hunden din trygt kan spise. Og bær – selvsagt. Det er også supermat for hunder.

Melon ?

Melon er sunt for hunden din! Den kan spise både vannmelon, cantaloupe og honningmelon uten problemer. De inneholder blant annet vitamin A, B, C, fiber, betakaroten, magnesium og mer! Den er full av vann og hjelper å hydrere hunden. Frys gjerne ned for snacks på varme dager! Fjern skallet!

Epler ?

Mange hunder elsker epler! Epler inneholder blant annet kalium som er bra for hundens beinbygning og vitamin C som er godt for fordøyelsessystemet. Pass på at hunden ikke får i seg eplefrøene, da de inneholder cyanid. Man kan gjerne fjerne skallet slik at man er sikker på at hunden ikke setter det fast i halsen.

Prøv dette våtfôret med eple.

Banan ?

Hunder kan spiser bananer, men i moderat mengde. Bananer er en veldig god kilde til kalsium, fiber, vitamin B6 og vitamin C. De har dessverre et høyt sukkerinnhold som gjør at hunder kun skal spise det i moderate mengder. Det kan brukes som godbit, men bananer kan være vanskelig for hunden å fordøye. Dersom hunden får i seg for mye banan, kan det føre til forstoppelse. Hunden skal ikke spise bananskallet.

Blåbær ?

Blåbær er svært bra for mennesker, og også hunder! Blåbær er proppet med antioksidanter som kan hjelpe å unngå sykdommer som er knyttet til hjertet. Blåbær kan også redusere sjansen for at hunden utvikler urinveisinfeksjon og det har også vist seg at det kan forbedre nattesynet! Blåbær inneholder store mengder Vitamin C og fiber, som fremmer et godt immun- og fordøyelsessystem.

Sjekk ut disse deilige godbitene med laks og blåbær.

Pære ?

Pærer er fulle av vitamin C, A og fiber! Pærer bør gis i moderasjon til hunden, slik at den ikke få magetrøbbel. Pass på at du fjerner frø, da dette kan inneholde spor av cyanid som er farlig for hunden. Del pæren opp i biter som passer til størrelsen på din hund.

Visste du at dette tørrfôret inneholder pære?

Bringebær

Hunder kan gjerne spise bringebær og det er også veldig sunt for dem! Mange hunder plukker de faktisk selv når de er ute og går tur. Blåbær er rike på antioksidanter og kan gis både ferske og frosne.

Her finner du smakfulle godbiter med and og bringebær.

Jordbær ?

Hunder kan gjerne spise jordbær! De er stappet med vitamin C, fiber og antioksidanter. Jordbær kan være smakfulle godbiter til hunden din, og det kan også styrke hundens immunforsvar. Dersom du har en liten hund, skjær jordbæret opp i flere biter, slik at den ikke setter det i halsen. Husk å vaske jordbæret først!

Mango ?

Mango er rik på fiber og er pakket med vitaminer som er bra for hunden din. Fjern skallet og steinen i midten, da de inneholder cyanid. Skjær opp mangoen i biter som passer til hunden din. Mango kan gjøre fordøyelsen til hunden din mykere, men for mye mango, kan gi diare.

Prøv å gi hunden din dette våtfôret med mango neste gang.

Appelsin ?

Appelsiner er full av vitamin C, er et viktig vitamin for oss tobeinte. For de fleste hunder er ikke vitamin C tilskudd nødvendig, men næringsstoffene i appelsin kan ha en positiv effekt på immunforsvaret til hunden. Skrell appelsinen, skjær små biter og sørg for at du tar ut eventuelle steiner slik at hunden ikke får dette i seg.

Dette tørrfôret inneholder faktisk appelsin.